Andrus Karnau: president püüdis oma kõnes ühendada kaht vastandleeri

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Remsu vs Karnau (arvo tarmula) (6)Andrus Karnau. Foto: Arvo Tarmula

Raadio 2 saates "Olukorrast riigis" märkis saatejuht, Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau, et tema hinnangul püüdis president Kersti Kaljulaid aastapäeva kõnes ühendada kaht vastandleeri marurahvuslike eesmärkide ning Euroopasse saabuvate põgenike suhtes soodsalt meelestatud leeri, vahendas ERR-i uudisteportaal.

"See silla ehitamise katse, mis selles kõnes oli kõige olulisem, paneb kindlasti pahameelt tundma ennekõike EKRE ja konservatiivse IRL-i leeri inimesi, sest neilt võetakse selle silla ehitamisega käest ära üks oluline hoob, millega enda valijaid aktiveerida," arvas Karnau.

Lobjakas leidis seevastu, et EKRE ja IRL-i konservatiivse tiiva ühendamine pole põhjendatud, kuna tegemist on kahe väga erineva nähtusega.

"Seda on näha olnud reaktsioonides Kersti Kaljulaidi kõnele. EKRE juhid on olnud väga pahased, et Kersti Kaljulaid ütles, et eestlaseks on võimalik saada nö välisel inimesel. See on väga mõistlik mõte ja on üks osa sellest kõnest, mis on minu arvates ainult kahe käega tervitatav," ütles Lobjakas.

Loe pikemalt siit.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
7 aastat tagasi

Eks igaüks tõlgenda seda kõnet oma seisukohalt (see on normaalne).
Mina kuulsin pigem seda, et sulguda ei saa (ilma oluliste kaotusteta) aga meie põhiväärtuste ja mentaliteediga vastuolu ka tolereerima ei pea.
Minule igati sümpaatne mõtteavaldus.

2. kodanik
7 aastat tagasi

Karnau võib ju oma mõtetes konstrueerida ka mitu silda, aga kui iga päev toob maailmast uudiseid põlevatest autodest, siis sillaehituseks materjali lihtsalt ei jagu.