Janno Jürgens sai debüütfilmiks 292 000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Janno Jürgens Foto: Eesti Filmi AndmebaasJanno Jürgens Foto: Eesti Filmi Andmebaas

Haapsalust pärit režissööri Janno Jürgensi esimene täispikk mängufilm jõuaks kinodesse kahe aasta pärast. Filmi kogumaksumuseks hindavad tegijad pool miljonit eurot.

Jürgensi filmi „Rain” ideed pidas Eesti Filmi instituut (EFI) lausa nii heaks, et andis just sellele oma tänavuse suurima toetuse. „Toetust saavad ikkagi parimad. Janno film on emotsionaalne lugu kihvti lõpuga,” selgitas EFI peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins. Oluline oli ka „huvitava tunnetusega tugev” stsenaarium ja visuaalse näidise ehk arendustreileri olemasolu. „Jääb vaid loota, et film nii ka teostuks,” sõnas ta.

Jürgens on filmi ettevalmistusega tegelnud kolm aastat ning esitas EFI-le läbitöötatud paketi. „Palju on vaeva nähtud ja lõpuks on see hetk käes, mil näen, et vaev on ära tasunud. Teisalt on nüüd suur vastutus hea film teha,” möönis Jürgens. „Rain” on esimene täispikk mängufilm nii Jürgensile kui ka produtsent Kristjan Pütsepale ja produktsioonifirmale Alasti Kino.

Selleks et film planeeritult 2018. aasta lõpus või 2019. aasta alguses kinodesse jõuaks, on tegijail vaja koguda veel umbes paarisaja tuhande euro suurune summa. Pütsep sõnas, et raha praegu otsitakse, ning nimetas ühe võimaliku toetajana Eesti Kultuurkapitali.

Filmivõtteid plaanib meeskond alustada tänavu augustis, praegu otsitakse hoolega võttekohti. Filmi põhitegevus toimub mereäärses asulas, millena kaalub Jürgens Sillamäed. Läbi nelja aastaaja kulgev lugu viib tegelased ka jääteele, mis võiks olla näiteks Haapsalu Tagalahel. „Tahame kasutada päris jääteed ja üsna palju on ka veealust tegevust,” sõnas Jürgens.

EFI toetas tänavu mängufilmide tootmist veidi enam kui miljoni euroga, millest 120 000 läks mikrofilmidele.

Loe pikemat lugu neljapäevasest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments