Vaiko Vooremaa sai jääpurjetamise EM-il 8. koha

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vaiko Vooremaa C6. Jaak Nirgi

Vaiko Vooremaa – C 6. Foto Jaak Nirgi

Ungaris Balatoni järvel peetud jääpurjetamise DN klassi Euroopa meistrivõistlustel sai Eesti sportlastest kõige paremana haapsallane Vaiko Vooremaa 8. lõpptulemuse.

Kuldlaevastikus seilas lisaks Vooremaale neli Eesti jääpurjetajat, hõbefliidis kaks ja pronksgrupis üks.

Kahe võistluspäeva kestel peeti nii kuld- kui hõbelaevastikule ära 8 sõitu ning pronksgrupile 7. Jäätingimused olid Balatonil alguses head, kuid eile hakkas jää kahjuks pragunema ning ei olnud enam võistlemiseks piisavalt ohutu, mistõttu tehti õhtul otsus EM lõppenuks lugeda, kuigi algselt oli olnud kavas pidada 16 võistlussõitu.

Balatoni järvel valitsenud olusid enda jaoks üsna keeruliseks pidanud Vaiko Vooremaa (KJK) finišeeris sõitudes tulemustega 3, 10, 11, 14, 15, 29, 22 ja 15, mis andsid talle koos halvima sõidu mahaarvamisega lõppkokkuvõttes 8. koha.

Teistest kuldgrupis startinud eestlastest sai Eigo Helimets (JK MK) 30., Jaan Akermann (PJK) 34., Hardi Laurits (JK MK) 36. ja Marek Lentsius (JK MK) 46. koha.

Rasmus Maalinn (PJK) lõpetas EM-i 68. ja Rene Riim (SMS) 74. tulemusega, mõlemad noormehed võistlesid hõbelaevastikus.

Pronksgrupis seilanud Jürgen Kukk (JK MK) sai lõppkokkuvõttes 122. koha.

Poodiumi hõivasid poolakad: värske Euroopa meister on Karol Jablonski, hõbedamees Michal Burczynski ja pronks kuulub Lukasz Zakrzewskile. Kokku startis regatil 124 jääpurjetajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
7 aastat tagasi

Hästi pandud.

Rein
7 aastat tagasi

Tubli Vaiko