Haapsalu malevkond saab oma lipu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu valevkonna lipp

Reedel toomkirikus õnnistatav Haapsalu malevkonna lipp on valminud kunagise lipu koopiana.  

Reedel Haapsalus tähistatav Eesti Vabariigi 99. aastapäev on Läänemaa kaitseliitlastele tavapärasest pidulikum, sest kontsertjumalateenistuse alguses õnnistatakse Haapsalu toomkirikus Kaitseliidu Lääne maleva Haapsalu malevkonna lipp.

Haapsalu malevkonna lipp on koopia kunagisest malevkonna lipust. Et algne lipp pole säilinud, taastati malevkonna lipp vanade fotode põhjal. Haapsalu malevkond oli viimane Kaitseliidu Lääne maleva üksus kellel seni oma lipp puudus.

Malevkond, mis algselt kandis nime Ridala malevkond, taastati 1992. aasta kevadel. Aasta hiljem sai sellest Põhja–Läänemaa malevkond ja 1995. aastast kannab malevkond taas Haapsalu malevkonna nime .

Lipu valmimine võttis aega veerandsada aastat ja sellesse on panustanud väga paljud malevkonna liikmed. Lipu valmistamiseks saadi vahendeid liikmemaksudest ja annetustest, seega on kõik Haapsalu malevkonna liikmed, kes järjepidevalt Kaitseliidu liikmemaksu tasunud, ka Haapsalu malevkonnale lipu annetajad.

Oma lipu saamine tähistab teatud mõttes malevkonna valmissaamist, sest lipp on oluline üksuse isikkoosseisu ühendav ja ühtekuuluvustunnet süvendav sümbol.

Haapsalu malevkonna lipu õnnistab piiskop Tiit Salumäe ja naelutamise au kuulub kuuele inimesele: piiskop Tiit Salumäele, Lääne maavanemale Neeme Suurele, Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele, Kaitseliidu Lääne maleva pealikule kolonelleitnant Rasmus Lippurile, kauaaegsele Haapsalu malevkonna pealikule Vladimir Padamale ja praegusele Haapsalu malevkonna pealikule leitnant Sulev Luigale.

Heiki Magnus
Kaitseliidu Lääne maleva teavituspealik
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments