Varjupaikade MTÜ-l täitub 10 tegutsemisaastat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teeme Ära loomade varjupaik (eduard laur) (25)

Läänemaa kodutute loomade varjupaik Ridala vallas, Vilklas. Foto arhiiv

Läänemaal, Vilklas loomade vajupaika pidav Varjupaikade MTÜ saab 10aastaseks.

Varjupaikade MTÜ sai alguses 2007. aastal üheaegselt tegutsema hakanud käputäiest loomasõpradest ja on kasvanud nüüd Eestis suurimaks koduta loomadega tegelevaks organisatsiooniks. Varjupaikade MTÜ-l on üle Eesti seitse varjupaika: Viljandis, Võrus, Valgas, Virumaal, Pärnus, Läänemaal ja Tallinnas.

Läänemaal, Vilklas alustati tegevist 2015. aasta kevadel. 

Aastas pakutakse peavarju enam kui 3000 loomale. Iga päev hoolitsetakse varjupaikades umbes 400 kassi, 60 koera ja paarikümne pisilooma eest.

Varjupaikade MTÜ teeb aktiivset tööd loomakaitse valdkonnas, annab oma panuse, et hoida ära soovimatute pesakondade teket, kiibistab tuhandeid loomi, et eksimise korral oleks kodutee lühike ja kiire, kohtub tulevaste loomaomanikega koolides ja lasteaedades, et rääkida loomapidamiskultuurist.

«Seda kõike oleme saanud teha tänu sponsorite, kohalike omavalitsuste, nii eraisikutest kui firmadest toetajate, veebiperemeeste, püsiannetajate ja pöidlahoidjate abile», tänab Triinu Priks, Varjupaikade MTÜ üldjuht, ning lisab: «Teeb rõõmu, et järjest enam inimesi valib endale neljajalgse sõbra varjupaigast».

Varjupaikade MTÜ tähistab oma sünnipäeva heategevusõhtuga KarvaBall 30. märtsil Tallinna Lillepaviljonis: https://www.facebook.com/events/1858510531105260/

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

Isegi tulnukatel ei ole nii ilusat elu , kiitus !

Liina
7 aastat tagasi

No seal Vilklas on loomad küll nii hooltatud et pole lihtsalt sõnu. Enamikes kodudes pole ka vist sellist puhtust. Isegi puhtad vaibad on maas. Olete ikka väga tublid