Lääne Elu neljapäeval, 23. veebruaril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel2302001

Maavanem peatas mereäärse detailplaneeringu

Maavanem Neeme Suur näitas eelmisel nädalal punast tuld detailplaneeringule, mis kaotaks Topu rannaäärse puhkeväärtusliku metsa ja avaks tee ehitustegevusele.  

Kauni Topu ranna kallastel, Mäeküla külje all hakkas mõned aastad tagasi ketrama omapärane lugu, mis võib muuta ümberkaudsete külade elu. Tegemist on suvilate rajooniga. Keset eraomanikele kuuluvaid kinnistuid, millest osad on puhkealal asuvad maatulundusmaad, paiknes natuke üle viie hektari suurune Saki maaüksus, mis kuulus riigile – tegemist oli metsaga.
Riik müüs selle aga 2011. aastal ootamatult AS-le AP Mets, kes raius suure osa metsa maha ja müüs maa pärast seda eraisikutele.
Mis edasi sai, saab lugeda Lääne Elu paberlehest.

Vatla kooli sulgemise otsus jäi viiki

Vatla kooli sulgemise otsus jäi teisipäeval Hanila volikogus tegemata, sest hääletamine jäi viiki. Sulgemise poolt oli viis volikogu liiget, selle vastu oli samuti viis rahvaesindajat.

Otsus, kas Vatla kool jätkab või suletakse, mõjutab Hanila valla eelarve koostamist. Kui eelarvet ei õnnestu 1. aprilliks vastu võtta, saadetakse volikogu laiali ning praegustel volikogu liikmetel tuleb oma kohad loovutada asendusliikmetele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sass1.
7 aastat tagasi

Riik müüs Saki metsa, ootamatult.
See riik on muidugi Eesti Vabariik,
aga käitub nagu Eesti NSV.

edgar
7 aastat tagasi
Reply to  sass1.

riik ei müü ise midagi, need rahamaiad ametnikud, kes selliseid palakesi oma valdustes üles otsivad ja siis ettepaneku teevad kellegile see maha parseldada