Vabariigi aastapäeval õnnistatakse Haapsalu malevkonna lipp

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

KaitseliitPiiskop Tiit Salumäe õnnistab Eestri Vabariigi aastapäeval Kaitseliidu Lääne maleva Haapsalu malevkonna lipu.

Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva tähistatakse Haapsalus juba kenaks traditsiooniks saanud kontsertjumalateenistuse, piduliku jalutuskäigu ja mälestushetkega vabadussõja mälestussamba juures.

Kell 11.00 algab toomkirikus kontsertjumalateenistus. Aastapäevakõnega esineb maavanem Neeme Suur ja aastapäevajutluse peab piiskop Tiit Salumäe. Tiit Salumäe õnnistab ka Kaitseliidu Lääne maleva Haapsalu malevkonna lipu. Kontsertjumalateenistusel esinevad Cyrillus Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli õpilased. Esmaettekandele tuleb Sirje Kaasiku teos „Ole minu üle uhke, Eestimaa”.

Peale kontsertteenistuse lõppu liigutakse koos lippudega piduliku jalutuskäiguga Lossiplatsile, kus mängib Kaitseliidu Lääne maleva orkester. Lippudega tulevad välja Lääne maavalitsus, maakonna omavalitsused, Kaitseliidu organisatsioonid, jõustruktuurid ja Haapsalu koolid. Jalutuskäigulisi tervitab Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur.

Kell 12.00 asetatakse läänlaste Vabadussõja mälestussamba jalamile pärjad. Kõneleb Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja piiskop Tiit Salumäe. Nii kirikus kui ka mälestussamba juures saab kuulata ka Haapsalu koolinoorte pidupäevakõnesid.
EV aastapäev jätkub kultuurikeskuse rõdusaalis, kus toimub Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippuri vastuvõtt. Üritus on kutsetega.

Eesti Vabariigi 99. aastapäeva tähistamist korraldavad Lääne maavalitsus, Haapsalu linnavalitsus, Kaitseliidu Lääne malev, EELK Lääne praostkond ja Haapsalu muusikakool.EV 99 plakat 2017

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments