Peaminister Jüri Ratas saarlastele: lõpp-punkt võiks olla tasuta liiklemine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Jüri Ratas (arvo tarmula) (1) Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Läinud reedel Saaremaad külastanud peaminister Jüri Ratas (pildil) ütles Kadi raadiole antud intervjuus, et ükski poliitik ei tohi unustada, kust ta valitud on, seepärast püüab temagi võimalikult palju Eesti inimestega kohtuda, vahendas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Mis parvlaevaliiklust puudutab, siis mõne aja eest ütlesite, et varsti on meil parvlaevaliiklus tasuta, aga selgus, et rõõm on siiski enneaegne. Kas hiidlaste-saarlaste tasuta kojusõit võiks siiski olla arutelu koht?

See on arutelu koht juba järgmise aasta riigieelarve koostamisel. Ühelt poolt oleme koalitsiooniga läinud seda teed, et kui omavalitsused soovivad, siis võiks maakonna-sisene transport olla alates 2018. aastast tasuta. Valitsus eraldab selleks 21 miljonit eurot ja maakonnad võiksid siinkohal kasutada võimalust ja liine tihendada ning tagada, et transport oleks võimalikult taskukohane või siis tasuta.

Mis parvlaevaliiklust puudutab, siis jään ma oma väljaöeldud seisukoha juurde, et saareelanike puhul võiks riik astuda suuremaid samme dotatsiooni suunas, mille lõpp-punkt võiks olla see, et siinsed inimesed saaksid liigelda tasuta.

Praegu on teemaks olnud ka nn saarlase soodustusega seotud segadused.

Eks süsteemide muutus tuleb sellest, et riik on asunud ise teenust pakkuma ja mingid põhimõtted on muutunud. Aga ma usun, et asjad loksuvad paika.

Kuidas võiks laheneda Saaremaa ooperipäevade korraldajate mure, et laevaoperaator üritust enam toetada ei
saa?

Siin on koht, kus riik saaks üles näidata paindlikkust ja olulise ürituse korraldamisele kaasa aidata. Erinevaid üritusi tuleb vaadata projektipõhiselt ja ma olen kindel, et ka TS Laevad on paindlik neid otsuseid tegema.


Täismahus artiklit saab lugeda siit.


Vt ka: "Jüri Ratas: saareelaniku parvlaevapileti peaks kinni maksma riik" ja "Saarte Hääl: peaminister ei lubanud tasuta praamisõitu"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments