Kruusateede kandevõime nõrgenemise tõttu kehtestatakse massipiirangud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tonnaažipiirangu märk Kiideva teel 2016. aastal. Foto: Urmas Lauri

Tonnaažipiirangu märk Kiideva teel (2) Tonnaažipiirangu märk Kiideva teel mullu märtsis. Foto: Urmas Lauri

Viimaste päevade temperatuuritõus on viinud riigi kruusateed kohati olukorda, kus teede säilimise eesmärgil kehtestatakse massipiirangud. Olukord on keerulisem Lääne-Eestis, teatas maanteeamet.

Kruusateede muldkehade alumised kihid on jääs, ülemine kruusakiht aga kohati sulanud ja veest läbi imbunud. Üleval olev vesi ei pääse allapoole ning tihti ka mitte külgsuunas välja voolama. Metsa- ja turbaveo ning muude raskete vedude mõjul võivad kruusateed veelgi rohkem kahjustatud saada ja kaotada kandevõime täielikult. Seetõttu on paljudel riigiteedel piiratud raskete veokite liikumist, mille eesmärk on teede ulatusliku kahjustamise ärahoidmine. Kehtestatud massipiiranguid saab jälgida rakendusest Tark Tee nii kaardi kui tabeli kujul.

"Püüame teha kõik endast oleneva, et teede seisukorda parandada, kuid enne hööveldamisega alustamist tuleb enamasti ära oodata teepinna tahenemine, sest märja kruusakihi liigutamine ühest tee äärest teise ei anna oodatud tulemust," selgitas maanteeamet oma teates.

Maanteeamet ootab liiklejatelt mõistvat suhtumist ja palub kehtestatud piirangutest kinni pidada.

Läänemaal on massipiirang 8 tonni kehtestatud praegu vaid kahel teel.

  • Nõmmküla – Aulepa – Österby maanteel vahemikus 0-1,672 km
  • Tuudi – Risti maanteel vahemikus 7,5-13,9 km
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Naljakas :)
7 aastat tagasi

Mõtisklen,keda need märgid huvitavad ??? Ilmselt mitte kedagi. Ja kui keski ka rikub,mis siis saab ??? Maakonna politsei passib Haapsalu lähedal. Jälgib nn liiklust 🙂