Vaata videot: Peeter Hermik räägib puisniitude taastamisest Matsalus

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

Peeter Hermik Peeter Hermik aasta keskkonnateo auhinda vastu võtmas. Foto: erakogu

“Eestis võiks olla palju rohkem taastatud puisniite,” ütles möödunud aasta parima keskkonnateo organiseerinud Peeter Hermik. Maid, kus seda teha saaks, on tema hinnangul küll.

Keskkonnaministeeriumi videos räägib mees muuhulgas ka sellest, et puisniitude taastamisse on aastate jooksul koos temaga panustanud üle saja inimese.

Keskkonnaministeerium valis eelmise aasta parimaks keskkonnateoks Läänemaalt pärit õpetaja Peeter Hermiku organiseeritud puisniitude taastamine Matsalu rahvuspargi aladel. Hermik on Matsalu rahvuspargi alal taastanud ligi kümne hektari jagu puisniitu. Läänemaal on kokku umbes saja hektari jagu puisniite, mistõttu on Hermiku panus keskkonnateadlikkuse tõusus kui ka pärandkultuuri säilitamisse vägagi arvestatav. Hermiku keskkonnategu võitis ülekaalukalt ka rahvahääletuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments