Põllumehed saavad 19,9 miljonit eurot toetusteks

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

LehmadPiimasektor on viimasel ajal kandnud kahjusid, üleminekutoetus on üks leevendav aspekt, usub maaeluminister. Foto: Urmas Lauri 

Käesoleval aastal maksab maaeluministeerium põllumeestele üleminekutoetusteks 19,9 miljonit eurot.

Üleminekutoetust saab taotleda seitsmes kategoorias: ammlehma ja ute kasvatamise, piima, veise ja ute ning põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetuseks.

Toetuse eesmärk on anda Eesti tootjaile Euroopa Liidu ühisturul võrdsemad konkurentsitingimused ning kindlustunne tootmisega jätkamiseks, sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. „Märgid näitavad, et olukord piimaturul on hakanud paranema ja piima kokkuostuhinnad tõusma. Samas on sektor viimaste aastate jooksul väga suuri kahjusid kandnud. Üleminekutoetused annavad turu taastumise kõrval võimaluse varem uutele investeeringutele mõelda ja seeläbi tulevasteks kriisideks valmistuda,“ ütles ta.

Loomakasvatusega seotud toetust saab taotleda PRIA kaudu 2.märtsist 21.märtsini ning need makstakse välja juuni lõpuks. Põllumajanduskultuuri ning heinaseemne toetuseid võetakse vastu 2.maist 21.maini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments