Haapsalus avati Läänemaa esimene toitumisnõustamiskeskus

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

keskuse avamine

Ingrid Koppel ja Ülle Tammesalu hakkavad Jaama tänaval jagama tervisliku toitumise alast nõu. Foto erakogu

Kahe naise mittetulundusühing Terviseteadlik Läänemaa avas täna Haapsalus oma nõustamiskabineti, kus inimesed saavad toitumisalast nõu. Kabinetti peavad Ülle Tammesalu ja Ingrid Koppel, kes mõlemad on teinud elus pöörde ja saanud toitumis- ja tervisenõustajaks. 

„Meil on personaalne toitumisnõustamisteenus, mis on kooskõlas Eesti tervise arengu instituudi ja Eesti toitumisnõustajate ühenduse toitumis- ja liikumissoovitustega,” ütles Ülle Tammesalu. „Meie soovitused on teaduspõhised.”

Ingrid Koppeli sõnul ütlevad uuringud ja arengukavad, et sarnast teenust on tarvis, aga siiani seda ei pakuta, kui mõni üksik Tallinna erameditsiinikeskus välja arvata.

„Kunagi pole nii palju süüa olnud kui praegu, aga see on kaasa toonud ülekaalulisust ja toitumishäireid. Internet on vastuolulist infot täis. Inimesed vajavad teaduspõhist tarkust, millele toetuda,” ütles Ingrid Koppel.

„Me ei pane inimesi nälgima. Toit peab olema tasakaalus ja kvaliteetne. See ongi kogu saladus,” lisas ta.

Personaalse toitumisnõustamise esimene kohtumine maksab 20 eurot ja see kestab poolteist tundi. Enne peab nõustamisele tulija pidama kaks päeva toitumispäevikut ja täitma ankeete oma tervise kohta. Järgmiste kohtumiste hind on 15 eurot. „Asjalikul inimesel, kes tahab muutuda, läheb paari aasta jooksul vaja 3-4 kohtumist,” pakkus Ingrid Koppel.

Koppel hakkab Jaama 15 kabinetis pakkuma ka kogemusnõustamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Edgar Esinahkhiirmees
1 aasta tagasi

Teretulemast taguapäi!

Adwir Esinahk
7 aastat tagasi

Suvaitsevaisuutta Viroon!

.
7 aastat tagasi

Toetused käes , nüüd padavai nõustamisele kuda kuu ära elada .

kas keegi
7 aastat tagasi

saaks selgitada milline meditsiiniline või toitumisalane õppeasutus on neil nõustajatel lõpetatud ja mis erialase ametinimetuse nad võisid õpingute käigus saada.
Kui tegevuslitsents on väljastatud selliseks tegevuseks, siis pidi ju hariduslik alus selleks olema.

selgeltnägija
7 aastat tagasi
Reply to  kas keegi

mis te kiusate inimesi

Juss
7 aastat tagasi
Reply to  kas keegi

Äkki kontakteerud ja küsid järele? Mis vastust sa siit kommentaariumist loodad leida?

avardage
7 aastat tagasi

minu silmaringi ja selgitage palun mis asi see ,,kogemusnõustamine,,veel on

pook
7 aastat tagasi

Nõustan ka kõikki sooviaid tasuta, ainult et rahakoti ja õppematerjali peab igaüks ise kaasa võtma. Tegusteerime kõikvõimalikke jooke ja kokteile ja pean loenguid kuidas kõige odavamalt end täis tõmmata.
Kokkusaamine säästumarketi ees kl 10 hommikul, edasi liigume praktikakohta turu kalaputka juurde.
Algajatele esimesel tunnil kaasa võtta säästumarketist pudel Laua Viina ja suur 2liitrine Walter tegusteerimiseks Valmistame kokteili 0,5 viina +
2liitrine Walter. Joogi firmanimetus “Poogi Eriline” ja mätsib hästi.

kui
7 aastat tagasi

Seal oleks midagigi teatuduspõhine oleks ok. Aga et nõustada siis peaks ikka terapeut olema . Mis on haapsalu kolledzi tervisejuhi tegelik mõte. Täiesti mottetu. Nimi juskui viitaks spetsialistile.aga kahjuks on see eksitav onfo

Provvad
7 aastat tagasi

Tootvale tööle, kúll siis kōik toit alla läheb ja jääb puudu.

selline
7 aastat tagasi

tegevus meenutab eesti filmi #kirjad sõgedate külast#

Ei saa aru
7 aastat tagasi

kas tõesti on sellest nõustamisest osavõtt kohustuslik? Enamus kommenteerijaist otsivad vigu, et mitte minna. Kui kohustuslik, siis väheke imelik, aga kui osavõtt on valiku asi, siis ära mine ja nii lihtne see ongi!