Galerii: Haapsalu õpilasfirma võitis kahesaja osalejaga Tallinna messil eriauhinna

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Innovatsioonikeskuse Innokas õpilasfirma Meraky sai nädalavahetusel Kristiine ja Rocca al Mare keskuses peetud õpilasfirmade laadal meediakajastuse auhinna. Kokku osales 230 õpilasfirmat Eestist ja välismaalt.

Kristallikujulisi seepe valmistav Meraky on saanud kõigist õpilasfirmadest enim meediakajastust. Peale Lääne Elu on õpilasfirmast kirjutanud ka Postimees ja Teabeleht.

„Tore oli kuulda, kui inimesed tulid juurde ja ütlesid, et teie oletegi need, kes seda seepi valmistavad, et nad olid meist juba kuulnud,“ rääkisid ühisgümnaasiumi 10M klassi õpilane Jarita Maaria Rintamäki, kes teeb firmat koos Elis Aksli ja Anette Nodaperaga.

Selleks, et enam kui saja õpilasfirma seast silma paista, olid nad rõhku pannud boksikujundusele, mitte ei olnud valgel taustal nagu paljud. Samuti olid nad seebid pakendanud kinkekarpidesse. Neil vedas ka asukohaga, sest nende boks asus Kristiine keskuses esimesel korrusel küllaltki käidavas kohas.

Tüdrukute sõnul andis laadal hea kogemuse ka innovatsioonivõistlus, kus pidi laval rääkima, miks just nende toode on uuenduslik.

Laadal püüdsid tüdrukud peamiselt oma firmat tutvustada. Seepide vastu tundsid huvi paljud ja neid telliti.

Laadal müüsid Meraky liikmed 35 seepi. Seebid on kristallikujulised, põhjast enamasti 8 cm, väiksemad 4 cm diameetriga, valminud käsitööna ja kokku on seepe 18 erineva lõhnaga. Populaarsemad lõhnad on valge tee, apelsin ja kookos.

Neli seepi on saadetud ka Rootsi. Tüdrukud soovivad firmaga kindlasti edasi tegeleda ja hakata seepe ka eksportima.

Seepide valmistamise mõte tuli Meraky liikmetel sellest, et nad tahtsid teha käsitööseepi, kuid teistsugust. Enamik käsitööseepe on kandilise kujuga. Nii jõutigi dekoratiivsete kristallseepideni, mille lisaväärtuseks on masseeriv mõju. „Otseselt ei rõhutanud sellele, aga tagasisidena on tulnud, et on masseeriv toime,“ rääkis Rintamäki.

Samuti on klientide tagasisidena tulnud see, et seebid sobivad ka tundlikule nahale. Möödunud aasta lõpus hakkas Meraky oma seepi patenteerima. Praeguseks on tüdrukute sõnul tulnud neile vastus, et nende tööstusdisaini lahendus on vastu võetud, kuid neil tuleb lisaks saata toote joonised ja värvid.

Õpilasfirma loodi möödunud aasta 1. novembril.

Meraky juhendaja on Angela Leppik ja mentorid Irma-Liisu Eberle, Indrek Kask ning Eva Ladva.

Meraky_langovits01 Meraky_langovits02 Meraky_langovits03 Meraky_langovits04 Meraky_langovits05 Meraky_langovits06 Meraky_langovits07 Meraky_langovits08 Meraky_langovits09 Meraky_langovits10 Meraky_langovits11 Meraky_langovits12 Meraky_langovits13

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments