Eesti Päevaleht: presidendile oma ametikodu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kersti Kaljulaid ametivanne Peeter Langovits21

President Kersti Kaljulaid ametivande andmisel riigikogus. PEETER LANGOVITS

Riigipea Kersti Kaljulaid elab Nõmmel ja töötab Kadriorus. Tema kantselei on öelnud, et nemad praegu presidendile residentsi rajamist vajalikuks ei pea, pidades silmas Rocca al Maresse kavandatud Liberty mõisa renoveerimist selleks otstarbeks, kirjutab Eesti Päevaleht oma esmaspäevase lehe juhtkirjas.

Kuidas siis nii? Kas tõesti peab valitsus tegutsema nagu Prantsuse kuningad, kes küüditasid paavstid Roomast Prantsusmaale nn Avignoni vangipõlve?

Praeguse olukorra jätkumise korral tekib hulk julgeolekuküsimusi, sest teadupärast on president turvatav isik. Teiseks, üsna sageli on ka tema külalised turvatavad isikud.

Teiseks, riigipea residents aitaks vähendada riigi raha kuritarvitamise kahtlusi, mis riigipeade eramute puhul teisteski riikides tekkima kipuvad. Endisele presidendile Toomas Hendrik Ilvesele kuuluva Ärma talu juhtum, kus võõrustati Eesti riigi külalisi, kasutades eraobjekti avalikes huvides, on üks selline näide, mis on kaasa toonud palju ebameeldivusi.

Küsimus pole selles, kas kodanik Kersti Kaljulaid vajab residentsi. Eesti Vabariigi president vajab seda.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aita
7 aastat tagasi

Ei vaja

eedu
7 aastat tagasi

Kuna lõpetatakse ebajumalate loomine ja kummardamine.

küsimus
7 aastat tagasi

kas eesti vajab üldse presidenti, kui ei, kaob ka hulk ebameeldivusi