Panga küla spordihoone saab valmis tulevaks sügiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

panga_spordihoome_eskiis

Ridala vallavalitsuse kava kohaselt peaks Panga küla spordihoone valmis saama tuleva aasta augustiks.

Ridala valla ja Haapsalu linna ehitusasju juhtiv Aivar Sein selgitas, et praegu valmistatakse ette omaniku järelevalve hanget. Tuleval nädalal peaks vallavalitsus kätte saama spordihoone täisprojekti ja siis saab hakata ette valmistama ehitaja hanget. Vallavanema Helen Koppa sõnul võiks ehitus alata tänavu aprillis-mais. Sein lootis, et spordihoone saab valmis 2018. aasta septembriks. Spordihoonet kasutab ka Ridala põhikool kehalise kasvatuse tundideks.

„See on suur ehitamine, ülejala ei saa lasta,” ütles Sein. „Tahame aprillis ehitama hakata, kui ei tule tõrkeid.”

Projekteerimishanke võitnud arhitektuuribüroo FP projekt erineb pisut varasemast eskiisist, kuid ruumiprogramm ei ole muutunud. Spordisaal laieneb Panga tee poole, praegune haljasala jääb väiksemaks, kirjeldas Sein. Noortekeskus ja garaažid lammutatakse. Praegusest kahe korrusega kauplusetiivast jäävad alles seinad, kõik muu ehitatakse uuesti üles ja seinad soojustatakse. Selle tiiva teisele korrusele tuleb noortekeskus, aga ruum on ette nähud ka kauplusele.

„Kes kauplust pidama hakkab, saame läbi rääkida, kui maja on valmis,” ütles Sein. Spordihoone saab maakütte ja päikesepaneelid. „Püüame energiat säästa,” lisas Sein.

Spordihoone täpne maksumus selgub ehitajahanke käigus, ehituseks võtab vald laenu. Praegu on arvestatud 1,2 miljoni euroga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

äge

Kodanik
7 aastat tagasi

Mis te neid spordihooneid vorbite. Tehke mõni korralik jõusaal Läänemaale.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Jepp

kk
7 aastat tagasi

Ehitaks vahelduseks ka midagi sellist, mis raha sisse toob?