Pärnu eelistab Tõstamaa Läänerannaga liitmist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pärnu_Audru_Paikuse_05122016

Valitsus otsustas eile teha 1350 elanikuga Tõstamaa vallale ettepaneku liituda Pärnuga. Pärnu linnajuhid eelistavad aga Tõstamaa valla Läänerannaga liitmist, Tõstamaa vallavanem peab aga õigeks Pärnu suunda, kirjutas Pärnu Postimees.

“Nad võiksid ikka Läänerannaga liituda, sest rahvaküsitlusel osalenud inimesed ütlesid selgelt, et nad ei soovi Pärnuga liitmist,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Tõstamaa ühinemist moodustatava Lääneranna vallaga pidas õigemaks ka Pärnu abilinnapea Jane Mets, kelle hinnangul oleks maavaldadel rohkem ühist.

Tõstamaa vallavanema Toomas Rõhu sõnutsi pole Tõstamaa vallal Lihula kui tulevase Lääneranna keskusega mingeid kontakte. Kogu asjaajamine käib 50 kilomeetri kaugusel Pärnus.

Tõstamaa vallas osales rahvaküsitlusel 34 protsenti hääleõiguslikest elanikest, kellest Pärnuga liitumise poolt oli 35 ja vastu 358.

Lääneranna vallaks ühinevad Koonga ja Varbla vald Pärnumaalt ning Lõuna-Läänemaa vallad Hanila ja Lihula. Lääneranna vald liidetakse Pärnumaaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tt
7 aastat tagasi

Niisiis Lihulale veel üks kõrvalejäetud vaene vald juurde. Seda ma kartsin kohe. Mitu vaest kokku ei anna üht rikast. Lihula peaks sellele sundliitmisele jõuliselt vastu seisma, isegi ühekordset abiraha ei saaks sellest pruudist.

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Kui kaarti vaadata, siis peaks selge olema, et ühineda tuleb Pärnuga.

Olukord
7 aastat tagasi

Pärnu eelistab ja siis kohe nii peab olema?!
Ega ikka ei pea olema

einoh
7 aastat tagasi

värrad värgid nii või teisiti, täname Aasa, Ratast ja Korbi.

asja moraal
7 aastat tagasi

Ääremaaks jäävad ikkagi,üks kõik kuhu poole kuuluvaks ja vaadake ikka ise,kuidas hakkama saate.