Lihulas peeti lapsesõbralik saalijalgpalliturniir

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lihulas_koolidevaheline saalijalgpall_1_3klass

Haapsalu linna algkooli esimene võistkond. Foto erakogu

Eesti koolispordi liidu ja Eesti jalgpalliliidu koostöös korraldatav Läänemaa 1.-3. klassi põnnide saalijalgpalliturniir peeti teist aastat järjest Lihula gümnaasiumi spordihoones. Võrreldes eelmise aastaga oli osalejaid rohkem – üheksa võistkonda kaheksast Läänemaa koolist. Eriti teeb head meelt, et mängima olid tulnud Läänemaa väiksematest väiksemad alg- ja põhikoolid.

Paljudele lastele oligi see spordivõistlus esimeseks sportlikuks mõõduvõtmiseks teiste koolide õpilastega. Kuna võistluse peaeesmärk oli anda lastele mängulusti ja kogemust, jagati koolid kahte alagruppi. Ühes mängisid võistkonnad, mille liikmed on kolm-neli aastat osalenud jalgpallitreeningutel, teises aga väikeste maakoolide võistkonnad, mille mängijate võistluspraktika nii suur ei ole. "Selline süsteem on väga lapsesõbrali,” ütles Martna kooli õpetaja Enn Kerge.

Suurte koolide grupis olid kõik mängud vägagi võrdsed. Kindlamat ja ka veidi tehnilisemalt paremat esitust pakkusid Haapsalu linna algkooli I võistkonna ja Haapsalu põhikooli noored jalgpallurid. Need kaks kooli pääsesid finaali. Kuid ka kolmanda koha eest mängima asunud Lihula gümnaasium ja Haapsalu linna algkooli II võistkond olid tublid. Kolmanda koha mängus suutsid koduväljakul eelise ära kasutada Lihula poisid ja võita 2:1. Finaalis aga oli Haapsalu linna algkooli I võistkond 1:0 üle Haapsalu põhikoolist. Võitjameeskonnas mängisid Hendrik Soome, Sander Jaaska, Luisa Palu, Mathias Zimmer, Rovien Laitamm, Kaimar Pärnpuu. Treener Triin Vellemäe.

Väikeste koolide turniiril olid kõik koolid väga tublid. Kui kõik väravad kokku loeti selgus et natuke teistest osavam oli Vatla ja Kõmsi kooli ühisvõistkond. Nemad said võitude kõrval ühe viigi. Võistkonda esindasid Hugo Jan Rummel, Keiro Ristikivi, Kert Urb, Mirell Raja, Karl Nõmm, Eneli Elissaar. Õpetaja Meelis Põhako, treener Jaanus Getreu. Väikekoolide turniiril järgnesid teised tublid Läänemaa koolid: Kullamaa keskkool, Virtsu põhikool, Martna põhikool ja Kõmsi algkool-lasteaed.

Kõiki osalejaid autasustati spetsiaalselt selleks võistluseks joonistatud diplomi ja maiustustega, iga osalenud kool sai jalgpalliliidult jalgpallid.

Juba 3. märtsil kutsuvad Eesti koolispordi liit ja Eesti jalgpalli liit Läänemaa koolide 1.-3. ja 4.-5. klassi õpilasi taas sportima. Haapsalus Wiedemanni spordihoones peetakse jalgpalli osavusfestival "Värav".

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
puhh
7 aastat tagasi

kus see teil on? saada ajakirjanikule märgukiri võistluse toimumisest ja uudis lehes nagu naksti. Meie loeme ja ahhetame, et miks küll…. võibolla sellepärast, et iga kool sai jalgpalli.
Puhh ütles ju ka: on võimatu olla masenduses, kui sul on õhupall…noh või siis jalgpall-pall on pall.

Karlos
7 aastat tagasi

Lapsesõbralik ? Miks sellest tehakse lugu , kas muidu on kõik mitte lapsesõbralik . Meil on küll kõik võistlused lapsesõbralikud ja ei mingit uudist.