Läänemaa 30 puudustkannatavat peret saavad 80-eurose tervisetoodete paki

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

TeeHead11

Jüri Tamm. Foto Andrei Ozdoba

Sihtasutuse Dharma ja BENU apteekide heategevusliku algatusega “Tee Head” soetati Eesti puudustkannatavate perede lastele kokku esmavajalikke tervisetooteid kokku ligi 24 000 euro ulatuses. Sihtasutuse juhatuse esimehe Jüri Tamme sõnul toimetatakse Lääne maakonnas peredele kokku 30 sellist ligi 80-eurost kingipakki.

“Väga paljud Eestimaa perekonnad on kahjuks sellises majanduslikus olukorras, kus neil puudub võimalus soetada kõige elementaarsemaidki tervisetooteid ja –vahendeid,” lausus Dharma juhatuse liige Jüri Tamm. “Nende perede aitamiseks kutsusime detsembris ja jaanuaris kõiki Eesti inimesi üles soetama apteekidest “Tee Head” märgisega tervisetooteid ja neid osteti kokku üle 3100.”

Pikaaegse tippsportlase ja olümpiamedalivõitja Jüri Tamme sõnul pannakse just lapsepõlves alus tulevasele tervislikule elule ning seda olulisem on hoolitseda igakülgselt kasvueas laste tervise eest.

“Suur rõõm on tõdeda, et Eesti inimesed võtsid üleskutsest väga aktiivselt osa ning “Tee Head” raames soetati apteekides lastele vajalikke tervisetooteid kokku enam kui 24 000 euro eest,” lausus Jüri Tamm. “Tore, et leidub sedavõrd palju apteegikülastajaid, kes hoolivad ja kelle toel saame olla toeks 300 lapsele. Suur aitäh!”

BENU apteekide jaemüügijuhi Kaidi Kelti sõnul koostati kitsikuses elavatele peredele pakid igapäevaste koduapteegis sisalduvate toodetega alates vitamiinidest, hambahooldusvahenditest ning köha- ja nohuvastastest vahenditest kuni haava- ja marrastuse hoolduseks mõeldud plaastrite ja antiseptikuteni.

“Apteegikülastajate ning heade kolleegide ja partnerite abiga koostasime mitmesajale perele kingipakid, kus on mitmeid erinevaid vitamiine, raviteesid ja teisi preparaate hingamisteede haiguste ennetamiseks ja raviks, hambapastad ja –harjad, plaastrid – kokku keskmiselt ligi 80 euro ulatuses,” märkis Kaidi Kelt. Järgmise kahe nädala jooksul toimetavad heategevusfondi Dharma maakondlikud tugiisikud Lääne maakonnas kingipakid kokku 30 perele.

“Tee Head” raames olid enam kui 160 BENU apteegis väljas üleskutsed annetuste tegemiseks koos nimekirjaga peredele vajalikest toodetest ja vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teeme
7 aastat tagasi

nii, et roogime järgmistel kohalikel valimistel need valede otsuste tegijad minema. Kas võiks avalikustada, kes olid need 4 ametnikku kellele 10 000 jagati, võtaks ühendust- ehk on nõus annetama neile, kes puuduses.

.
7 aastat tagasi

Tore juu .

no
7 aastat tagasi

Täiesti nõus kuglimugliga. Nt Haapsalu maksumaksjate raha eest otsustas volikogu ainuüksi 4 linnavalutause ametniku peale ca 10 000 eurot panna. Selle asemel oleks mina maksumaksjana hoopis soovinud, et rahaga oleks toetatud puudust kannatavaid peresi, suurperesi jne. Mitte et nuumatakse niigi kõegepalgalisi.

Kuglimugli
7 aastat tagasi

Iga meie kõrgepalgaline riigiametnik oleks võinud sellise paki teha – oma maakonna puudustkannatavatele lastele, neid ju ei ole ainult 30, üks kord aastas 80 euri annetada poleks palju nende jaoks. Ikka peab tulema keegi teine, meie omad vaatavad pealt.

?
7 aastat tagasi

Mille alusel jagatakse? Milline puudustkannatav pere on piisavalt puudust kannatav?

!
7 aastat tagasi
Reply to  ?

Mine küsi endale ka kui sul kahju on, et sind sinna gruppi eilülitata või kardad, et kõigile ei ole seda tarvis. kui inimene seda ei vaja siis on alati võimalus sellest ära öelda, mitte nagu see naljaloos olev hiidlane, kes leidis surnud varese maast ja pani tasku, et ehk läheb vaja. Ja siis kahe aasta pärast leidis kondid taskust ja nentis, et ei läinudki tarvis.

seda et
7 aastat tagasi
Reply to  !

siin ei ole endal midagi küsida,siin määravad KOV ametnikud oma voli järgi.

no
7 aastat tagasi
Reply to  ?

eks need kes saavad veel kojuigatsustoetust ja on enamasti riigi ülalpidamisel, fridmani ja muude preemiate saajad jne, näljased sinna nimekirja ei mahu

oh õudust
7 aastat tagasi

“Väga paljud Eestimaa perekonnad on kahjuks sellises majanduslikus olukorras, kus neil puudub võimalus soetada kõige elementaarsemaidki tervisetooteid ja –vahendeid,”
see eest on aga meil armajokker, kes seda kõike meie eest endale mõnuga kintsukaapijate abil lubada saab elu lõpuni koos oma kammariljaga

raivo+2010
7 aastat tagasi

invaliid maga kaineks ja loll möla sauhu tagasi

Invaliid
7 aastat tagasi

Raseduse vastaseid vahendeid?