Noarootsi jääteed lähema paari päeva jooksul veel avada ei saa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

jäätee tähistamine (arvo tarmula)Jäätee tähistamine. Foto: Arvo Tarmula

Maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna peaspetsialist Tiit Ruut ütles, et ta ei oska ennustada, millal üle jää Haapsalust Noarootsi sõita saab. Jäätee avamiseni võib Ruudu sõnul kuluda veel vähemalt paar päeva. „Kui tingimused on soodsad,“ täpsustas ta ja lisas, et maanteeameti eeltöö jäätee avamiseks on tehtud, jäätee ehitajaga leping sõlmitud.

„Ma ei oska praegu öelda, millal autoga Haapsalust üle jää Noarootsi sõita saab,“ nentis Ruut, kes käis jäätee ettevalmistusega täna hommikul tutvumas.  „Paralepa Sadam on alustanud ettevalmistustöödega. Soojak on Haapsalus jäätee pealesõidu juurde toodud, mere peal on jääteeehitaja trassi ka osaliselt märgistanud,“ kirjeldas Ruut. „Minuni pole veel jääuuringud jõudnud, kuid enne uuringuandmete esitamist ei saa edasi liikuda.“

Ruut selgitas, et kui jääuuringute tulemused kinnitavad, et trassi saab avada ning jääteemeister on tee nõuetekohaselt tähistanud, esitatakse 24 tundi enne trassi avamist vastav teade maanteeametile.


Jääteed Eestis

  • Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele korraldab maanteeamet seitsme talitee rajamise: Virtsu ja Kuivastu, Rohuküla ja Heltermaa, Rohuküla ja Sviby, Soela ja Sõru, Haapsalu ja Noarootsi, Lao ja Kihnu ning Laaksaare ja Piirissaare vahel. Neist jääteedest viis asuvad mandri ja Lääne-Eesti saarte vahel, üks (Haapsalu – Noarootsi) lühendab teekonda kitsa merelahe piirkonnas ja üks Lämmijärvel.
  • Jääteede rajamise ja hooldamise tellib maanteeamet selleks vastavat kompetentsi omavatelt ettevõtjatelt.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rutsile
7 aastat tagasi

No vihad saab vähemalt toobalile maha myya ????????

Ruts
7 aastat tagasi

Õiglas poeb kasvõi nahast välja, et selle 1 päeva aastas saaks seda va jääteed lahti hoida. Mudu on oht, et kadakad tuleb vihtadeks hoopistükkis teha.