Martna on korteriterikkaim vald Eestis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Omavalitsuse elaniku kohta on enim korteripinda Martnas. Martna vallale kuulub 80 munitsipaalkorterit, 31 neist seisab tühjalt.

Martna vallas on kortermaju kokku 23. Valla munitsipaalkorterid on üheksas majas neljas alevikus: Väike-Lähtrus, Kirnas, Martnas ja Rõudes.

Vallal oma ülesannete täitmiseks kortereid vaja ei ole. „Kui meil on mõned korterid õpetajaile, mõnele töötajale, siis sellest piisab,” selgitas vallavanem Aavik. „Kui meil satub mõni elanik hätta, maja põleb maha või katus langeb sisse, siis neile võiks mõni korter olla, kuid 80 korterit meile küll vaja ei ole.”

Oleneb, kelle käest osta,” kommenteeris vallavanem Martna valla korterite hindu. „Võlgniku käest ostes saab ilmselt võlahinna eest, tuhande või kahega saab meie käest. Mullu müüsime kaks korterit. Seda pole küll palju, kuid abiks on see siiski.”

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 7. veebruari paberlehest.

Fotod: Urmas Lauri

Martna kolekorterid 007Martna kolekorterid 009 Martna kolekorterid 021 Martna kolekorterid 029 Martna kolekorterid 044 Martna kolekorterid 048 Martna kolekorterid 071 Martna kolekorterid 084

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees: Soomlaste hüljatud majad teevad Martna valla murelikuks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Martna on korteriterikkaim vald Eestis" […]

Invaliid
7 aastat tagasi

Pluss uute sooja ja veetrasside rajamine,uksed aknad…kui teispool seina naaber puudub koos uste ja akendega…
Paneel maja vooder koos soojustusega…
Selle kalkulatsiooni järgi saax juba vähemalt eramu Nõmmele…
Aga edu Martnale…õnnex see debiiliku kari vsllamajast läheb varsti Töötukassasse ennast arvele võtma…

ei lähe nad kuskile
7 aastat tagasi
Reply to  Invaliid

Vaevalt nad lähevad. Soojad kohad ammu sebitud uues vallas.

Invaliid
7 aastat tagasi

Arvan,et sellises mädand kivilobudikus soetab eluaseme ainult syydimatu…
Juba uue katuse ehituse raha eest saab Haapsallu 2 ja Tallinna ühe normkorras eluaset…

Kolm aad
7 aastat tagasi

Eks vabandusi leiab ikka. Ma saan aru, et siinne kriitika ei meeldi otsustajatele, aga vaadake Martnat kõrvalise pilguga ja ehk näete, et muutuste tegemiseks pole väga suuri mägesid vaja liigutadagi kui lihtsalt tahta.

jumalast nõus
7 aastat tagasi
Reply to  Kolm aad

Kui oleks tahtmist,valitsejatel.siis saaks olukorda parandada. ei oleks valitsejatel vaja oma hoonet putitada. vaadaku oma onni kõrvale. mis ilus pilt seal 🙂 Kahjuks selles vallas mõeldakse ainult juhtide poolt oma tasku peale. Kortereid võik müüa natike odavamalt.2000 korteri eest kus puudub korralik vesi-kanalisatsioon-küte on natuke segane soov vallavanema poolt. aga küsida võib,iseasi kas leiduks lolle kes selle raha eest on nõus ostma.Samas kui hind oleks timm,ehk need kes seal juba elavad oleks nõus seda ostma,ja ise seda maja tuunima.

läänlane
7 aastat tagasi

Kui palju on Martna sarnaseid külasid Eestimaal? Küll ja veel. Mida on noorepoolsel inimesel seal teha? Mõned patrioodid veel on seal ja kui neid ka enam pole, siis jäävad need vähesedki asustatud korterid tühjaks. Enne nõukaaja lõppu maa-asulad aina kasvasid, aga uue aja saabumisest alates need aina kuivavad kokku. Maal tööd ei jagu, Tallinna vahet sõita ei jaksa iga päev, keegi su maakorterit enam osta ei taha ja nii lööbki omanik käega, jätab oma korteri saatuse hooleks ja muretseb uue elukoha tööle lähemale.

Martna juurtega
7 aastat tagasi

Elu maal kortermajas hõlmab linnaelu miinuseid (kõrged kommunaalkulud, olematu ühistransport, kauge supermarket) ja ei ühtki maaelu plussi (privaatsust, luba koera vabalt jooksma lasta, noppida ukse kõrvalt peenralt maasikaid). Martna alevikus mõnes kortermajas pole eales elatudki, need ehitati 1980-tel lootuses eksportida sovhoosi umbkeelset odavtööjõudu. Kellega Tiiu Aavik pidanuks nood majad siis Eesti ajal täitma?… Heakord on muidugi omaette teema. Aleviku südames puudub kena hoonestus, mille ümber heakorrastusega muljet jätta. Muiste asusid kõrts, kirik, mõis ja kauplus üldse rohkem jõe pool. Natuke tuhka pähe raputades tuleb tunnistada, et Martna visiitkaardiks sissesõidul on nõukaaegne sigala ja muu tehnotaristu ’ideaalmaastik’, mille ülesvuntsimine käib põhimõtteliselt… Loe rohkem »

Invaliid
7 aastat tagasi

Kindlalt edasi Martna..ikka samal kursil

Invaliid
7 aastat tagasi

Nendel müüfavatel nn.korteritel ikka aknad ees on?ja küttesüsteem majades.
Ja vee juurde ja äravool?
Ja katus peal….?

kolm+aad
7 aastat tagasi

on selle asjaga kuidas on, aga kas Martnas kooli- või külakokkutulekut ka tulemas on? Mul oleks küll pikk sõitmine, aga ära käiks ikka

Madis
7 aastat tagasi
Reply to  kolm+aad

Kooli kokkutulek oli eelmisel sügisel, 5 aasta pärast jälle 🙂

Blond
7 aastat tagasi

Julgen väita,et Martna vald on riik – riigis kus on omad seadused …

Blondile
7 aastat tagasi
Reply to  Blond

Martnas toimub ammu juba Aaviku käskude järgi kõik. Tema otsustab,ja volikogu kinnitab. Valla töötajad aga on vagusi,kui mökitad vastu kaob koht koos tuhnde eurose palgaga.