Jäärajasõitjad kihutasid Österbys

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

osterby jaarada kaido saul

Jäärajasõit Österbys. Foto Kaido Saul

Eile peeti Österby sadamas 2017. aasta esimene etapp jäärajasõidus. Kohal oli 65 sõitjat üheksas võistlusklassis. Läänlasi oli 30 ja neil õnnestus jätta koju parasjagu palju poodiumikohti.

4WD klassis sai kolmanda koha Ain Laiverik. Kuna Laiverikosales ainsana 4WD-sport klassis, sai ta selles muidugi esikoha.

Esiveoliste autode arvestuses võitis läänlane Valmar Gilden Eeero Labotkini ja teise läänlase Marko Kukuškini ees. Rico Rodi oli viies, Jako Allika seitsmes,Kaido Märss 11. ja Cärolyn Soidla 14.

Tagaveoliste autodega oli stardis kuus läänlast. Neist Raino Kleemann tuli teiseks, Marko Kukuškin kolmandaks, Kalle Kruusma viiendaks, Martin Jaanus kuundaks, Bruno Jakobi ja Andres Kruusma 11. kohale.

SU-klass algas läänlastele hästi, esimeses voorus oli Martin Jaanus esimene ja Kalle Kruusma tein. Lõpuks olid läänlastest Kalle Kruusma kolmas, Martin Jaanus neljas, Andres Kruusma viies, Egert Jakobi seitsmes ja Bruno Jakobi kaheksas.

Naiste klassis oli kohal kaks võistlejat. Võitis Cärolyn Soidla teise noore Britta-Mai Martini ees.

Noorte klassis oli läänlastest Jako Allika teine, Marcus-Indrek Simmer neljas ja Cärolyn Soidla viies.

Veteranidest olid kohal Valter Puda, Toomas Lemberg ja Hillar Kruusma: Selline oli ka paremusjärjestus.

2WD sportklassis võitis läänlane Rico Rodi. Egert Jakobi oli neljas ja Kalle Kruusma viies.

Kui vähegi ilma lubab, siis on jääraja teine ja kolmas etapp plaanis tuleval nädalavahetusel, 11. ja 12. veebruaril. Osalejate registreerimine algab esmaspäeval, 6. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
........
7 aastat tagasi

Ossikeste rõõmutunnid põrra-põrra !

Veiks
7 aastat tagasi

See pole mingi uudis, vaadake mis teede peal toimub. Eile õhtul jälle üks tibi üritas ühe käega möödasõitu ( telefon pidi ju teises käes olema) aga ehmatas kui sai aru , et tee on libe… Ja mis ta siis teeb – muidugi pidurdab ja siis ongi risti teepeal ees. Õnneks oskan juba ohtu ettenäha , seepärast jäi õnnetus olemata. Kurat minge kihutage selleks ettenähtud kohas. Aga vaevalt sellised lehte loevad.

viira
7 aastat tagasi

Kuhu siis Tõkke Väino jäi?