Pärnu maavanem ootab lõuna-läänlasi iseseisvuspäeva vastuvõtule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lõuna-Läänemaa haldusreformituur  (urmas lauri) Koonga vallavanem
Koonga vallavanem Mikk Pikkmets nõitab ajakirjanik Lehte Ilvesele, tulevase Lääneranna valla piire. Foto: Urmas Lauri

Pärnu maavanem Kalev Kaljuste kutsus Pärnumaaga liidetavate Lihula ja Hanila valla elanikke iseseisvuspäeva vastuvõtule, vahendas Pärnu Postimees.

Tänavune Pärnu linna ja maakonna inimestele mõeldud iseseisvuspäeva avstuvõtt jääb omalaadsete seas viimaseks. Tulevast aastast lõpetab tegevuse maavalitsus ja haldusreform muudab nii omavalitsuste kui ka Pärnu maakonna piiri. Haldusreformi käigus liidetakse Pärnumaaga praegused Läänemaa vallad Lihula ja Hanila. Lõuna-Läänemaa elanikud on aga juba tänavusele vastuvõtule kutsutud.

23. veebruaril korraldatava Pärnu maavanema, Pärnu linnapea ja Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe vastuvõtule on oodata ligemale 800 inimest, sest just nii palju rahvast mahutab Pärnu kontserdimaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
7 aastat tagasi

Lihula vallas töötute arv 4 prossi
Hanilas 3,2 prossi….
Pole paha

Jaan
7 aastat tagasi
Reply to  Jah

Ja kui ikka tööd pole siis pole, kõigist ei saa firmajuhti.

to karla
7 aastat tagasi

Ära ole loll…Kas tead mida sisaldamas sotsiaaltoetused Hanila vallas.
Lapse sünnitoetus – makstakse üksikvanemale või kui mõlemad vanemad on valla elanikud 320 €.Toetus koolieelse lasteasutuse toidu eest tasumiseks.
Jõulutoetus – eelkooliealistele lastele ja põhikooli õpilastele kommipakid.
Virtsu Kooli lõpetajale 100 €;
Gümnaasiumi lõpetajale 100 €
Eakate sünnipäeva toetus – 80-ndal, 85-ndal, 90-ndal ja 95-ndal sünnipäeval ning alates 100. aastast igal aastal 100 €.
Matusetoetus – matusekorraldajale 100 €.
Mis popse sa siin näed…Neid toetusi saab iga valla inimene. Kui sinul on kade siis elad sittas vallas.

karla
7 aastat tagasi

Pärnu saab omale ülalpeetavaid popse juurde. Hanila 1428 elanikuga sai 2016 aastal toimetulekutoetusi sama palju, kui Ridala 3245 elanikuga ehk 36000€ ja 37000€ vastavalt. Hanila 1428el ja 36000€, Noarootsi 815el ja 6700€. Lihula vald 2260 elanikuga 45000€ ja Lääne-Nigula 4050 elanikuga 64600€. Vahe ikka märgatav.
Küll oli paha elu Lääne maakonnas.

Ants
7 aastat tagasi

Kuule Kalle , Pärnumaa teeb õigesti kui igasuguseid prallesid ei rahasta. Selle asemel läheb raha maakonna heaoluks. Nii et oleme õigel teel.

Kalle
7 aastat tagasi

Käisin sõbraga möödunud aastal lihtsalt huvi pärast kaasas Pärnumaa peol ja pean ütlema, et Läänemaa omaga ei anna võrreldagi. Kontsert oli Koit Toomelt ja pidulaud oli peaaegu olematu. Haapsalu pidudel on olnud mega head kontserdid ja pidulaud on olnud ikka tähtpäeva vääriline. Küll lõunaläänlased peagi peavad oma kaupa kahetsema, aga siis on juba hilja ja tuleb halva mängu juures lihtsalt head nägu teha, aga jõudu neile selleks..

Johannes
7 aastat tagasi

Ikka präänikut enne – lairiba, riigigümnaasium ja vastuvõtule, hiljem piitsa – regionaaltoetused: 0 €, PKT – 0 € jne – ei jätku omadelegi, mis siis “kontvõõrastest” rääkida. Riigi regionaalpoliitika ei ulatu Harjumaast kaugemale.

nojah
7 aastat tagasi

Selliseid kultuurseid vastuvõtte on korraldatud rahvale juba kümmekond aastat tagasi näit. läänevirumaal,kus kontsert kord kestis ligi 3 tundi ja inimesed said väga ära piinatud,kuna ei olnud vastuvõtu kestus jõukohane paljudele.

Vanamees
7 aastat tagasi
Reply to  nojah

Ja välisuksed olid lukus ja turva valvas, et keegi väla ei saaks

nojah
7 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

Kontsert oli väga hea,aga kes varem oleks ära läinud,jäänuks piduroogadest ilma.

Ants
7 aastat tagasi

Tänud Kadrin , sain kutse lõpuks kätte.
Oled ka lahkesti palutud.

...
7 aastat tagasi

reeturid

Kadrin
7 aastat tagasi

Ants, kutse on kindlasti postis kaotsi läinud, teistel kõigil on kutse käes. Palu korduskutset või saada õiendus Eesti Postile.