Vanim eestlane Arved Tamm tähistab 107. sünnipäeva

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna tähistab 107. sünnipäeva Eesti vanim elanik Arved Tamm. Ta on kirjanik Heino Kiige seitsmeosalise romaanisarja nimitegelase Arve Jommi prototüüp.

Tamm on Eesti vanem elanik alates 2015. aasta detsembrist. Ta mäletab tsaari- ja nõukogude aega, Esimest ja Teist maailmasõda, Eesti Vabariigi sündi ja taasiseseisvumist.

“Arvestage teiste inimestega, aidake kui on abi vaja. Ärge tehke suitsu ega võtke viina. Ulakust ei maksa teha, siis elate ka nii vanaks nagu mina,” soovitas sünnipäevalaps õnnitlejatele.

Küsimusele, mis on kõige tähtsam sündmus tema elus vastas Tamm lühidalt: „Naisevõtt“. Tema sõnul oli see õige tegu.

Arved Tamm on pärit paljulapselisest perest. Kokku oli tal 12 õde-venda, kellest neli surid väiksena.

Tamm on töötanud oma pika ning põneva elu jooksul põllumehe, fotograafi, laomehe, ekspediitori, turumüüja, brigadiri, kioskööri ja ka mitme teise ameti peal. Ta oli ka oma sugulase, kirjanik Heino Kiige seitsmeosalise romaanisarja nimitegelase Arve Jommi prototüüp.

1910. aastal, kui Arved Tamm sündis, avati Vabaduse väljakul Peeter I mälestusmärk, Maa läbis Halley komeedi saba, suri Lev Tolstoi ja Tallinnas toimus VII üldlaulupidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments