Ilon Wiklandi sünnipäeval autasustatakse noore kunstniku konkursi võitjaid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

wiklandi joonistusvõistlus
Lapsed Iloni Imedemaal, eelmisel Ilon Wiklandi sünnipäeval kuuldud lugusid illustreerimas. Foto: erakogu

Kolmandat korda toimus Iloni Imedemaal Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkurss, millest võtsid osa 14-18-aastased noored üle Eesti. Autasustamine toimub Ilon Wiklandi sünnipäeval, pühapäeval, 5. veebruaril Iloni Imedemaal.

Sel aastal laekus konkursile taas töid üle terve Eesti – Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist, Märjamaalt, Kuressaarest, Haapsalust ja Läänemaalt ning mujalt. Kokku võttis konkursist osa 29 noort.

Žüriiliikmed Krista Kumberg, Viive Noor, Tea Tammelaan, Kersti Tiik ja Maarja Aaloe tegid laekunud tööde seast esialgse valiku. Parimaid töid esitleti arvuti vahendusel ka Ilon Wiklandile, kes tegi viimase, otsustava valiku.

Ilon Wikland tänas kõiki konkursil osalenuid ja rõhutas selgi korral, et noor kunstnik peab kindlasti võtma sihiks olla originaalne ja mitte kopeerida teiste töid, vaid leida oma stiil. „Kunstnikuks olemine on aidanud minul leida oma identiteedi. Soovin kõigile noortele kunstnikele edu,“ lisas Wikland.

Pühapäeval, 5. veebruaril, Ilon Wiklandi sünnipäeval on Iloni Imedemaa kõigile tasuta avatud. Konkursi võitja kuulutatakse välja kell 14.00. Lisaks toimub muudki põnevat. Külas on Läänemaa imeline vanaema Aime Edasi perega. Kell 12.00 loetakse ette sünnipäevateemaline lugu. Kõik on oodatud, kuuldud jutust inspireerituna, joonistama nii kaarte kui ka pilte. Samuti avatakse teise korruse kinosaalis kõigi konkursil osalenud noorte kunstnike parimate tööde näitus, mis jääb avatuks märtsi lõpuni.

Ilon Wiklandi sünnipäevakuul, veebruaris on Iloni Imedemaa pilet kõigile soodsam. Uudisena pakub Iloni Imedemaa alates veebruarist vahvaid temaatilisi sünnipäevaprogramme, mille abil lapse sünnipäev eriliseks ja meeldejäävaks teha – pillipeoke, maskiballike, „Hei hopsti, jooga!“ jne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments