EAS toetas Tšaikovski festivali ligi 40 000 euroga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tšaikovski pink

Haapsalus suvitanud helilooja Pjotr Tšaikovski mälestuseks on Haapsalus nimeline tänav, pink ja nüüd tuleb ka festival. Foto Arvo Tarmula

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetas ligi 40 000 euroga suvel Haapsalus toimuvat Tšaikovski festivali.

Tšaikovski festivali peetakse Haapsalus 28. juunist 1. juulini. „Tegemist on grandioosse üritusega,” lubas Haapsalu linnapea Urmas Sukles reedel Haapsalu volikogu ees.

Piiskopilinnuses, kus püstitatakse lava ja 2000 istekohta, annavad Moskva Novaja Opera solistid kaks kontserti. Esimesel päeval esitatakse Tšaikovski V klaverikontsert ja teisel päeval Tšaikovski viimane ooper ”Jolanta”.

Lisaks linnusekontsertitele toimub 30. juulil Väikesel viigil balletietendus, mille tarbeks ehitatakse viigile lava ja esinejad sõidutab lavale aurupaat Kallis Mari.  

Festivalile, mille korraldavad ühiselt Haapsalu linn ja Eesti kontsert, saadi EASilt 39 900 euro suurune toetus. Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul pole festivali eelarve veel päris selge, kuid lisaks omaosalusele ja toetusele on üritusel mitmeid sponsoreid, teiste hulgas Haapsalu Tarbijate Ühistu.    

EAS toetas kokku 400 000 euroga seitset sel ja järgmisel aastal Eestis korraldatavat rahvusvahelist kultuuri- ja spordisündmust.

Toetatava nelja kultuuri- ja kolme spordisündmusega tuleb prognooside kohaselt Eestisse kokku üle 20 000 väliskülastaja, sellega lisandub majutusettevõtetesse 53 000 ööbimist. Eestit kui turismimaad tutvustatakse välismeedia kajastustega ligi 10 miljonile inimesele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Laine
7 aastat tagasi

Väikese viigi ballett–kas 30.juuni või 30.juuli?