Linnamäe koolisöökla jääb kõigile avatuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe söökla (urmas lauri) Linnamäe söökla. Foto: Urmas Lauri

Kui mõni aeg tagasi paistis, et Linnamäe koolisöökla kohalikke ja ümbruskonnas töötavad inimesi enam teenindada ei saa, leidsid Lääne-Nigula vallavalitsus ja kooli juhtkond asjale lahenduse.

Alles eelmisel nädalal elasid ümberkaudsed inimesed teadmises, et 1. veebruarist saab koolisööklas süüa koolipere.
„Linnamäe söökla on aastaid toiminud nii, et tund aega päevas saavad seal söömas käia ka väljastpoolt tulijad. Mudel toimis kenasti, kui kooli õpilaste arv oli 80–90, kattis kulud ja oli väikeses kasumiski,” rääkis Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Nüüd on õpilasi 130 ringis ja kokad lihtsalt ei saa lisakoormusega hakkama. „Tuleks võtta tööle kolmas inimene, aga see tähendaks, et valla maksumaksja peaks hakkama kinni maksma väljapoole suunatud toitlustamist. See pole ka päris õige,” leidis Lõhmus.

Esmaspäeval istuti kooli juhtkonna ja kokkadega koos maha, et asja arutada.

„Praeguse seisuga läheb asi 1. veebruarist ikka edasi. Teeme töökorralduse ümber ja uuendame natuke tehnikat, mis kokkade koormust väiksemaks võtab,” selgitas Lõhmus Lääne Elule. Uut inimest juurde ei palgata. Kokkade koormus siiski veidi kasvab. Kuna on oodata läbimüügi soliidset kasvu, saavad kokad Lõhmuse sõnul selle eest rahaliselt motiveeritud, kes aga aastate jooksul harjunud Linnamäe kooli sööklas keha kinnitama, saavad toidetud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik.
7 aastat tagasi

Ega kõik nüüd nii roosiline ka seal ei ole…:)

Eestlane
7 aastat tagasi

Olen näinud kui pikk too järjekord seal sööklas kuna isegi seisnud ja oodanud oma einet. Lihtne lahendus on kaasaegsem tehnika ja kokkade palgatõus kuna söök on väga maitsev ja teenindus super.

Kohalik
7 aastat tagasi

Söökla on tõesti väga populaarne koht Linnamäel , Kuid ilma vastava motiveerimist kokkad elementaarselt jooksevad laiaali koormuse kasvamise korral ….

2. kodanik
7 aastat tagasi

Tehnika uuendmine ja kokkade palgatõus on samuti rahaline kulu. Kui selle kate ei tule müügitulust, siis on see ju samuti maksumaksja arvelt toitlustamine. Aga üldiselt oli arvata, et valimiste aastal kindlasti leitakse lahendused.

Triibik
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Ära üldse soni maksumaksja arvelt toitlustamisest. Seal on nii maitsvad toidud ja palju kundesid,et plussi jääb ta suurelt. Kahju ainult,et ta nii vähe aega lahti on.

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Kulupoole võimaliku katmise maksumaksja arvelt ütles välja vallavanem, mitte mina. Kui on tegemist tohutult kasumliku ettevõtmisega, siis miks üldse see teema siin? Mitte millestki probleemi tekitamine ja selle lahendamine suure kisa ja käraga on sellisel juhul lihtsalt 15. oktoobri nimeline üritus….

viira
7 aastat tagasi

Mõistlik otsus! Mitte ei usu, et koolilapsed köögi puhtaks söövad!