Kaaberma vehklemistülist: üks paneb jutu üles ja koerakari jookseb järel

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vehklemise MM epee naised Kaasan (2)

Kaido Kaaberma. Foto: arhiiv

Eesti epeenaiskonna peatreeneril Kaido Kaabermal oli Barcelona MK-etapi ilusast nädalavahetusest rääkimisele lisaks hinge peal vehklemisringkondades kääriv tüli, mille seni viimases vaatuses avaldas Haapsalu treener Helen Nelis-Naukas Postimehe veergudel rahulolematust otsusega kaasata võistkonda Erika Kirpu, mitte Nelis-Naukase õpilane Nelli Paju, kirjutab Postimees. 

Muidugi see segab, kui mingi trall käib! Üks paneb mingi jutu üles ja koerakari jookseb järel…" hurjutas Kaaberma ka ajakirjanikke. "Kui meil on viis-kuus tugevat sportlast ja keegi jääb koondisest välja, kas siis peab hakkama kohe kisama?" arutles Kaaberma.

"Solvujaid on igal pool, nii spordis kui ka elus. Aga asju aetakse vehklemisrajal ja seal on kõik tüdrukud oma võimaluse saanud!" 

Barcelona MK-etapil sai Eesti naiskond teise koha, kaotades finaalis kõige napimalt 21:22 Hiinale. Individuaalvõistlusel sai Irina Embrich teise koha, Julia Beljajeva langes konkurentsist kaheksandikfinaalis ning Kirpu ja Kristina Kuusk 32 parema hulgas. Individuaalvõistlusel osales ka Paju, kes paraku 64 parema sekka ei jõudnud.

Loe pikemalt Postimehest.


Vt ka: "Vehklemiskoondises püsivad intriigid ikka õhus"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kõrvalvaatajale
7 aastat tagasi

pr Nelis – Naukas = Eesti esiintrigant (vähemalt spordis), tehku vahet treeneri ja peatreeneri vahel.

Mnjah:)
7 aastat tagasi

Iseenesest pole naiskonna tulemusel viga (ka peaksime mõistma, et paljud naiskonnad võistlesid oma mitteomases koosseisus), samas kui naiskonnas vehkleb üks kõigi eest siis on koht mõtlemiseks olemas ja seda juba alates olümpiamängudest on see niimoodi. Kaabermaa peaks mõistma, et nõnna kaugele ei purjeta ega ole pikemas perspektiivis tiimispordis jätkusuutlik kuid ausast kriitikast peaks tegema õiged järeldused. Ja see ongi peatreeneri otsene ülesanne leida hetke optimaalne kooslus. Loll on see treener, kes seda ei mõista ja kes ei taha sellel teemal arutledagi. Tippsport on karm ja ka kõige teravamas tipus olemiseks tuleb treeneril pidevalt nüanssides mõtelda erinevalt ja tegutseda uutmoodi. Loomulikult… Loe rohkem »

jube
7 aastat tagasi

Kaidole sooviks jõudu.Tal peavad küll tugevad närvid olema.

Marek
7 aastat tagasi

Nelli ei saanud põhivõistlusele, Kuusk ei ole enam läänlane, vaid saarlane, Katrina lapseootel. Eesti naiskonnas ei ole enam ühtegi meie maakonna naist. Arvan, et see jääb nii kestma mitmeks aastaks.

miks
7 aastat tagasi

Võistlus ammu läbi aga AINUKESE LÄÄNLASE TULEMUSI EI KAJASTATA.

to Parem hilja
7 aastat tagasi

Ärkasid? Käi pese silmad ära!

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  to Parem hilja

Ära minu nägemise pärast muretse, kõik on korras.
Väga vilets info kajastu, nädalavahetusel keegi tööd ei tee.
https://online.le.ee/2017/01/20/kristina-kuusk-ja-nelli-paju-voistlevad-sel-nadalavahetusel-hispaanias/, ….. ja edasi mis sai, Tuleb paremas lehest lugeda

Parem hilja
7 aastat tagasi

Lääne Elu ka ärkas. Halloo, eile oli võistkonnavõistlus kus naiskond võitis hõbemedali. Palju õnne peatreenerile õigete valikute eest.

....
7 aastat tagasi

Vehkemisnaiskond on üks stabiilsemalt esinevaid võistkondi rahvusvahelises mastaabis ja küllap on siin suuri teeneid K.Kaabermaal, kel on suuri oskusi naiskonna häälestuseks. Arusaamatuks jääb H.Naukase käitumine, kes püüab hästi toimivat süsteemi kiuslikult lõhkuda.

Mees
7 aastat tagasi

Kuule kõrvaltvaataja , kui naiskond jätkuvalt tipus , kuidas siis Kaaberma hakkama ei saa ?! Saa kaineks ja ära unusta ravimeid võtta.

Kati Nebo
7 aastat tagasi

Saab ju hästi hakkama – Barcelonas õiged valikud