Kergejõustik: läänlased tõid Eesti noorte meistrivõistlustelt viis medalit

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

kevin sakson

Eesti noortemeister kuulitõukes Kevin Sakson. Foto erakogu

Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis võtsid sisekergejõustiku Eesti noorte meistrivõistlustel esimesena mõõtu U16 ja U18 vanuserühma noorsportlased. Kokku võistles seal nädalavahetusel üle 500 noore 46 kergejõustikuklubist. Läänemaa noored tulid tagasi üsna kopsaka medalisaagiga. Võideti kaks kuld-, üks hõbe- ja kaks pronksmedalit, lisaks kaheksa kohta esitosinas ja üle kümne isikliku rekordi.

Kui piiluda medalivõitjate alade areaali, siis esikolmikukohad tulid käimises, kõrgus- ja teivashüppes ning kuulitõukes. Sellel korral ei saanud Läänemaa noored ühtegi medalit näiteks jooksualadel. Kuid ehk annavad eesootavad Eesti C-klassi ja noorsoo ja juunioride sisemeistrivõistlused ka selles osas meile medalirõõmu.

Eesti meistrid on Kevin Sakson ja Ruslan Sergatšov

Eesti sisemeistriks tuli Haapsalu kergejõustikuklubi esindaja, praeguseks Tallinnas Audenteses õppiv ja seal treener Ants Kiisa käe all harjutav Kevin Sakson. Tema kuulitõukekaared liiguvad aina kõrgemalt. Sellel sisehooajal oma isikliku rekordi 5 kg kuuliga juba 16.99ni viinud noormees võitis poiste U18 meistritiitli tulemusega 16.81. Hõbemedalimeest edestas ta meetriga.

Teise kuldmedali tõi meie maakonda JK Tempo sportlane, treener Mihhail Jutkini õpilane Ruslan Sergatšov. Temale kuulus esikoht U18 poiste 5000 meetri käimises. Ajaga 25.51.21 võidutsenud noormees edestas teise koha omanikku rohkem kui kaheksa (!) minutiga. Seitsmenda koha sai ta 2000 meetri jooksus tulemusega 6.33,49.

Hõbemedalile käis enda ka teine JK Tempo sportlane. Neidude U18 vanuseastmes saavutas 3000 meetri käimises teise koha Anastasija Skatško. Aeg 18.13.26. Neidude 1500 meetri jooksus oli ta 12. ajaga 6.09.25.

Kaks pronksmedalit tuli Haapsalu kergejõustikuklubis Kaja Ladva käe all harjutavatele sportlastele. Tütarlaste U16 vanuserühma kõrgushüppes saavutas isikliku rekordiga 1.59 kolmanda koha Keity-Liina Kallas. Sama värvi medali samas vanuseklassis sai Hanna-Liisa Salf teivashüppes, tulemuseks 2.60.

Kevin Sakson ja Ruslan Sergatšov esindavad Eestit eeloleval nädalavahetusel Tallinnas toimuval Balti noorte kergejõustiku maavõistlusel.

Rõõmustavat on veelgi

Lisaks medalivõitjatele saavutasid meie noored mitmeid tulemusi, mida peab ära märkima. Oli medalist napilt ilmajäämist ja lihtsalt eneseületusi.

Kõige suurem ebaõnn saatis Läänemaa kergejõustiklubi sportlast Martin Teppanit. Lihula Gümnaasiumis õppiv noormees jäi U18 vanuserühma 800 meetri jooksus lõpuruudustiku heitluses neljandaks. Kogu esinelik mahtus 1,2 sekundi sisse. Neljas koht oli tulemuseks ka Keity-Liina Kallasele tütarlaste U16 teivashüppes, tulemus 2.50. Haapsalu KJK sportlane, äsja vigastuspausilt naasnud Anna-Maria Vjazemski jõudis neidude U18 vanuse 60 meetri tõkkejooksus eeljooksudest kuuenda ajaga finaali kaheksa parema sekka. Kahjuks tuli finaalis katkestamine esimesel tõkkel. Kevin Sakson sai kuulitõuke kuldmedalile lisaks tubli koha ka kõrgushüppes. U18 poiste arvestuses tuli kuues koht tulemusega 1.75. Samas vanuserühmas oli Rauno Tapner, kes kuulub samuti Haapsalu KJK ridadesse, tulemusega 1.70 kaheteistkümnes.

Sama klubi neiu Marie Põlluaed saavutas kaks 11 kohta: neidude U18 kolmikhüppes tuli tulemuseks 9.54 ja teivashüppes 2.20. Teivashüppe pronksmedalile lisaks saavutas Hanna-Liisa Salf tütarlaste U16 kõrgushüppes kaheksanda koha, tulemus 1.53.

Silma paistsid ka Läänemaa Kergejõustikuklubi noored. Kaks suhteliselt head jooksu tegi U16 vanuseklassis Virgo Vallik. Nii 60 meetris, kui ka 600 meetris kärpis noormees isiklikke rekordeid vastavalt 8.35 ja 1.50.80, ning saavutas 18. ja 15. koha. Tambet Järvele andis U18 vanuserühmas 2000 meetri jooksu aeg 7.09.59 16 koha. Tublid olid ka Läänemaa Kergejõustikuklubi neiud Trinity Õismets, Kristiina Kukk ja Kerli Ristikivi, kes kõik parandasid oma tippmarke. Vastavalt 600 meetri jooksus, kuulitõukes ja 60 meetri jooksus.

Järgmine noorte tiitlivõistlus toimub juba vähem kui kolme nädala pärast. Noored C-klassi kergejõustiklased selgitavad parimad 05.veebruaril samuti Tallinnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments