Haapsalu algatab põhikooli planeeringu koostamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linnavalitsus saatis volikogule menetlemiseks eelnõu, milles soovitakse algatada põhikooli detailplaneering. Ettepanek on kavandada põhikoolihoone ühes kompleksis staadioniga, nii et staadion kui spordihoone oma väljakute ja sportimisvõimalustega oleks igapäevaselt kasutatavad põhikoolilastele.

Põhikooli remondi ettevalmistus algas paar aastat tagasi. Esialgu oli plaanis põhjalikult remontida Kuuse tänava koolimaja. Hiljem otsustas linnavalitsus haridusministeeriumi soovitusel uue põhikooli rajada Nikolai kooli asemele. Nikolai kool saab põhikooli venekeelseks õppeosakonnaks.

Haapsalu loodab põhikooli jaoks saada riigilt 5 miljonit eurot, omaosalusena tuleks linnal välja käia 1,5 miljonit eurot.

Haapsalu abilinnapea Liina Põld ütles, et uue kooli rahastamistaotlus on praegu kooskõlastusringil. Kool loodetakse valmis saada septembris 2019, seni jätkavad nii põhikooli kui ka Nikolai kooli õpilased oma praegustes koolihoonetes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
taarakoll
7 aastat tagasi

kaubanduskeskuse saab ehitada vana kooli asemele

küsimus
7 aastat tagasi

Mis aga saab praegusest põhikooli hoonest? Kas jääb tondilossiks, kus noored saavad samamoodi nagu Tallinnas Mustamäel ühe kooliga oli, ka seal oma püromani kätt proovida?