Vaata, kes on 2016. aasta maakonna parimad sportlased!

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

targamaa

Parimaks noorsportlaseks neidude hulgas valiti vehkleja Carmen-Lii Targamaa. Foto: Arvo Tarmula

Reede õhtul tänas spordiliit Läänela Taebla kultuuri- ja spordikeskuses maakonna läinud aasta parimaid sportlasi.

Noormeeste kategoorias valiti Läänela juhatuse ja 18 kohaliku spordiklubi häälte liitmisel parimaks maletaja Ottomar Ladva. Läänela tegevjuht Ülle Lassi sõnul tõi Ladvale maakonna parima noorsportlase tiitli male rahvusvaheliseks suurmeistriks kuulutamine möödunud aastal. Peale selle mängis Ladva edukalt mitmel male suurturniiril. Üheks neist oli Balti tsooni turniir, kus 19aastane Ladva sai kolmanda koha. Ladva ise Taeblas meenet vastu võtmas polnud, sest on praegu ajateenistuses. Noormeeste kategoorias kandideeris maakonna parimaks 23 noormeest.

Rahvahääletusel sai enim hääli motosportlane Robin Särg, kes kihutab tänavu Itaalia karditootja Lenzokarti tehasemeeskonnas.

Naiskond napilt meeskonna ees

Neidude hulgas hinnati kõige kõrgemalt noore epeevehkleja Carmen-Lii Targamaa saavutusi. Targamaa võitis Eesti kadettide epeenelikuga oktoobri lõpus Austrias Klagenfurtis Euroopa karikaetapi. Espoo Euroopa karikaetapilt on tal ette näidata individuaalvõistluse teine koht. Targamaa kogus enim hääli ka rahvahääletusel.

Lõppenud aasta parimaks võistkonnaks kuulutati vehklemisklubi En Garde naiskond koosseisus Katrina Lehis, Nelli Paju ja Maarja Konrad, kelle saavutuseks on hõbemedal Eesti meistrivõistlustel. Naiskonna liikmeid Taeblas kohal ei olnud, preemia võttis vastu treener Helen Nelis-Naukas. Treeneri sõnul arvas ta ise, et parimaks valitakse hoopis En Garde'i meeskond. „Ilmselt on Eesti naiskonna edu ka meie klubi naiskonnale tiivad andnud,” kommenteeris Nelis-Naukas.

Lõppenud aasta parimaiks seeniorsportlaseks valiti lauatennisist Heikki Sool ja petanker Marina Vallik. Sool võitis Põhja-Euroopa veteranide meistrivõistlusel pronksmedali. Vallik kuulub petangis Eesti paremikku.

Harrastussportlase kategoorias valiti parimaks meheks rallisõitja Marko Kukuškin, kes võitis mullu autospordiliidu korraldatud rahvasprindi võistluse. Naiste hulgas hinnati kõige kõrgemalt Ly Märssi, kes võitis mullusel Haapsalu maratonil naiste arvestuses esikoha. Rahvahääletuse võitis Kädi Raadla, kes oli Kõrvemaa neliküritusel lühikestel võistlusmaadel kokkuvõttes parim naine.

Aasta noortetreeneriks valiti jalgpallitreener Aavo Tomingas. Tema kasvandik Rimo Hunt on esindanud Eesti rahvuskoondist seitsmel korral.

Sportlik perekond Uspenski

Spordielu edendajaks valiti spordibaaside juht Tarmo Tuisk, kellel oli oluline roll vehklemishalli valmimisel. Teiseks kohaliku spordielu edendajaks sai vehklemistreener Helen Nelis-Naukas kirgliku pühendumise eest vehklemise õpetamisel ja kõrgetasemelise sportlaste vormimise eest.

Klaasist tahvel anti üle ka jalgrattaklubile Paralepa, kelle korraldatud esimene Haapsalu uisumaraton valiti lõppenud aasta parimaks spordisündmuseks. Uisumaratoni tegi eriliseks asjaolu, et tegemist oli Eesti esimese merejääl sõidetud uisumaratoniga. Peale selle tuli korraldajail maratoni ajal võidelda tugeva lörtsisaju ja sulailmaga.

Aasta sportlikemaks pereks valiti perekond Uspenski. Isa Aap on maadlusklubis Dünamo treener. Lisaks on ta kümnekordne Eesti meister maadluses, samuti kuulub talle maailmameistrivõistluste kaks pronksi ja kaks hõbemedalit sumos.

Pereema Kristiine on edukalt võistelnud Läänemaa firmaliigas ja kuulub linna esindusse naiskonda korvpallis. Kaksikutest pojad Robin ja Kevin tegelevad samuti aktiivselt spordiga. Robin saavutas 15aastaste Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha Kreeka-Rooma maadluses. Kevin oli samal võistlusel kaheksas.

Vanem tütar Kertu Uspenski oli Läänemaa ühisgümnaasiumi tüdrukute korvpalli naiskonna liige, mis pälvis mullu Läänemaa koolispordi liidu korvpalli meistrivõistlustel teise koha.

Noorem tütar Kata Ria Uspenski saavutas Läänemaa järelkasvuvõistlustel kergejõustikus oma vanuseklassis kolmanda koha. Märgitud kategoorias osutus parimaks ratsutamise treener Ann Meriste White. 


"Galerii: Läänemaa parimate sportlaste auhinnagalal osutusid kolmes kategoorias parimateks Lehis ja Priinits"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
7 aastat tagasi

Läänemaa spordirahval on oma pidu olemas. Iga aasta toimuvad valdade mängud. Miks on vaja jalgratast leiutada, kulude kokkuhoiuks annab neid koos teha.

........
7 aastat tagasi
Reply to  Volli

valdade mängud ja sportlaste pidu sobivad kokku nagu siga ja kägu. Kuidas liita valdae mängudele laskmine, vehklemine, jääpurjetamine, motosport???

Volli
7 aastat tagasi
Reply to  ........

Kõik on võimalik. Tuleb viitsida ja organiseerida. Tahtmise taga, lihtsam on hädaldada et ei sobi kokku

To Volli
7 aastat tagasi

Väga õige ettepanek Vollilt. Miks spordirahvas ei saa samal moel kokku ja oleks kogu maakonna sportlaste pidu, mitte valitud seltskonna pidu.Kindlasti on vaja muuta spordirahva aasta kokkuvõtete tegemise formaati. Kuidas Läänemaa kultuuritegijad saavad kokku ja peavad oma aasta kokkuvõte tegemiseks “Vähegi viitsijate päeva”, kus saavad kõik aktiivsed kultuuritegijad osaleda. Kui tegu on eelarves, siis saab kokkuleppida vajaliku osalustasu ning võimalus kõigil maakonna spordiklubidel osaleda, samas ka oma parimad eelnevale konkursile esitada. Ega senine Lääne maakonna parimate sportlaste valimise kord ja formaat pole kivisse raiutud, et seda muuta ei saaks.

Volli
7 aastat tagasi

Äkki lasid jalga ?!

?
7 aastat tagasi

ja laskjad?

Volli
7 aastat tagasi

Pealkiri kutsub VAATAMA kes on parimad sportlased aga näitab ainult ühte neidu.
Kas rohkem polnudki kohal kui nii siis oli küll tore pidu. Lõpetage sellisel kujul see ” mäng ” . Teeme koos ühe korraliku ürituse kus kõige säravamad ka pärjatud saavad. Niigi maakonna rahvas kokku saab harva , äkki sellised koosolemised ühendavad meid rohkem.

jah Volli
7 aastat tagasi
Reply to  Volli

Parimate sportlaste tunnustamine kogu Läänemaa spordirahva ühisel peol kindlasti ühendaks maakonna spordirahvast!