Haapsalu põhikool võitis koolide saalijalgpalliturniiri

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

põhikooli jalka

Jalgpalliturniiri võitis Haapsalu põhikooli võistkond. Foto: Erkki Lass

Peale pikka talvevaheaega hakkasid Läänemaa koolid kolmanda õppeveerandi esimesel nädalal kohe sportima. Esimeseks võistluseks uuel kalendriaastal oli Haapsalus toimunud 7.–9. klasside Läänemaa koolispordiliidu saalijalgpalliturniir. Turniirist võttis osa kaheksa võistkonda.

Esimesest alagrupist jõudsid kohamängudeni Haapsalu põhikooli I võistkond ja Ridala põhikool. Teine edasipääseja selgus alagrupi viimases kohtumises Ridala ja Taebla vahel. Haapsalu põhikool oli edasipääsu juba kahe võidu ja viigiga lunastanud. Taebla vajas edasipääsuks võitu, Ridalale piisas viigist, ja just viigiliselt see mäng ka lõppes. Taeblale tuli napilt kolmas koht.

Teises alagrupis oli seis samuti pingeline. Siin tegid kaks paremat, Lihula ja Risti, omavahel viigi. Kes võidab alagrupi, jäi viimase mängu, Risti ja Haapsalu põhikooli II võistkonna otsustada. Risti suutis võita nii, et edestas Lihulat väravate vahe võrdluses kõigest ühe väravaga. Seega Risti esimene, Lihula teine, head mängu näidanud Palivere napilt kolmas.

Poolfinaalide avavaatus oli ülimalt pingeline. Risti pääses 2:0 juhtima, kuid Ridala poisid näitasid sisu ja tulid viimase kahe minutiga kaotusseisust viigini. Finaali pääseja pidid selgitama penaltid. Siin olid Risti poisid täpsemad ja sillutasid tee esikoha kohtumisele. Teises poolfinaalis oli Haapsalu põhikool 3:0 üle Lihulast.

Seitsmenda koha võitis Haapsalu põhikooli II võistkond, alistades 2:0 Oru kooli. Viienda koha teenis kogu turniiri sümpaatselt mänginud Palivere põhikool, alistades oma koduvalla naabergümnaasiumi Taebla 2:0. Pronksikohtumises võitis Lihula hümnaasium Ridala põhikooli 4:1.

Finaalis võitis Haapsalu põhikooli I võistkond Risti põhikooli 3:0.

Peakohtunik Aavo Tomingase sõnul mängiti välja aegade kõige pingelisem 7.–9. klasside saaliturniir. „Kuigi poolfinaalidesse said alagruppide kaks paremat, oleks võinud vabalt finaalis mängida ka võistkonnad, kes lõpuks selgitasid välja viienda koha,” ütles Tomingas.

Haapsalu põhikooli eest mängisid Markus Mursal, Kaspar Kariste, Demis Teral, Keven Kirs, Sven Makienko, Karel Kängsepp ja Andremar Lembergs. Võistkonda juhendas Erkki Lass.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments