Katseajal seadusega pahuksisse läinud roolijoodik peab üle 400 tunni üldkasulikku tööd tegema

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

politsei-symbolfoto-470x255

Lääne maakohtu Haapsalu kohtumajas mõisteti V.Kle, kes katseajal taas seadusega pahuksisse läks 419 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Mullu oktoobris karistas kohus meest joobes juhtimise eest 6 kuu pikkuse vangistusega 1aastase katseajaga ja võttis temalt kolmeks kuuks juhtimisõiguse. Kohtuotsus jõustus 8. novembril, kuid neli päeva hiljem, 12. novembri öösel jäi mees, kellelt juhtimisõigus oli ära võetud, autoroolis Haapsalus politseile vahele.

Et V.K katseajal taas seadusega pahuksisse läks, nõudis prokurör mehele karistuseks 8 kuud vangistust, millele liideti eelmise otsusega mõistetud ärakandmata karistus 6 kuud vangistust. Siiski otsustas kohus 1 aasta 1 kuu ja 29 päeva pikkune vangistus asendada 419 tundi üldkasuliku tööga, mis tuleb tal ära teha 12 kuu jooksul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalus
7 aastat tagasi

Haapsalus saab ÜK tunnid vahetada kas suitsude või viina vastu.

k
7 aastat tagasi

noo miks ta ei võiks seal vangis ära istuda, vähemalt aastake see potensiaalne mõrvar luku taga.. Praegu saab aga kohe rooli istuda ju jälle

kont
7 aastat tagasi

Tuhkagi ta ük tööd tegema hakkab.