Rootsi ajakiri tegi Läänemaa korstnapühkijast kaaneloo

Kaie Ilves

kaie@le.ee

anti nöör

Rootsi korstnapühkijate ajakiri Sotaren. Viimase numbri kaas.

Rootsi korstnapühkijate ajakiri Sotaren (tlk korstnapühkija) pühendas Läänemaa korstnapühkijale Anti Nöörile oma viimases numbris neli lehekülge. Nöör on ka ajakirja kaanel.

Nööri intervjueeris eesti keeles Lääne Elu ajakirjanik Kaire Reiljan, kes korstnapühkijate ajakirja tarbeks artikli ka rootsi keeles valmis kirjutas.

Sotareni toimetaja ja kujundaja on Haapsalus palju käinud Fredrik Åberg, kes otsis ajakirja jaoks just siinset korstnapühkijat. Nööri soovitaski talle Reiljan.

Nöör ütles, et tal on väga hea meel. Ajakirja on ta ise juba ka näinud – läinud reedel korstnapühkijate kokkutulekul viibis ka üks Rootsi korstnapühkija, kes pistis ajakirja Nöörile pihku. Ka loo endaga on ta kursis – Reiljan tõlkis kogu loo Nöörile eesti keelde.

Kaanefoto tegi Eestis elav rootslasest fotograaf Sven-Olof Englund, kuid ajakirjas on ka Lääne Elu fotograafi Arvo Tarmula fotod.

Reiljan ütles, et võiks ju arvata, et Rootsis ja Eestis pole korstnapühkijatööl mingit vahet, aga on küll. Rootsis näiteks on keelatud, et korstnapühkija on ühtlasi ka ahjumeister ja pottsepp. Nöör juhtumisi on kõike korraga – pühib ja ehitab ka küttekoldeid.

Sotaren ilmub kolm korda aastas ja on Rootsi korstnapühkijate tsunftiajakiri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments