Lääne Elu paberleht laupäeval, 7. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

lel0701001

 

Haapsalu kunstikool kolib uude majja

Esmaspäeval sulevad Haapsalu kunstikooli õpilased ja õpetajad paarikümneks minutiks vanalinnas liikluse, et pidulikult, rongkäiguga liikuda kooli senisest kodust Karja tänaval uude, Jaani tänava vastrenoveeritud koolimajja.

Kunstikooli direktor Marika Aedviir ei väsi kooli uusi ruume kiitmast: „Meil on ikka väga-väga vedanud. Meil on kasutada nüüdisaegne, renoveeritud, ometi vana ja väärikas maja.”

Pagulase Foadi kõhul on ISISe armid

Koos perega Iraagist Mosuli linnast põgenenud Foad Jameel leiab, et inimesed on igal pool suuresti ühesugused, on lihtsalt head inimesed ja halvad inimesed. „Väga head inimesed. Mul ei ole siin probleemi olnud,” kostab Foad vastuseks küsimusele, kuidas ta pärast mitut kuud Eestis elamist siinseid inimesi näeb. Mingit suurt vahet Araabia rahvaste ja eestlaste vahel Foadi meelest pole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mätsime Kinni
7 aastat tagasi

To: Eesti+Vabaks 6. jaan 2017 – 21:53 Selles on Foadil õigus küll, et inimesed on igal pool suuresti ühesugused. “Üks Süüriast pärit naisterahvas jõudis ka Haapsallu välja, kus ta siis radiaatori külge seoti, süütevedelikuga üle valati ja peaaegu põlema olevat tahetud panna. Ainult, et oli selleks siis nii pikka reisi ette võtta vaja…. Seda enam, et väidetav pahalane olevat ka sealtkandist olnud… Mida ma siis sellega öelda tahtsin? Ikka sedasama mis Foadki, et nende seas on kahtlematta nii häid kui halbu inimesi…” Selle kohta öeldakse et eestlased peavad peeglisse vaatama. Ei saa aru miks kuid vaat nii on meil nüüd… Loe rohkem »

Mätsime Kinni
7 aastat tagasi

Kas pagula on valmis või on telefonid juba väljas? Minu meelest on inimeste headeks ja halbadeks liigitamine pealiskaudne. See on nii nagu need kes end ise n.ö. sallivateks nimetavad nimetavad kõiki teisi natsideks. Tegelikult ei ole elu mustvalge. Ka ei ole inimesed ainult head või ainult halvad. Kindlasti mahub nendesse inimestesse palju muud. Kuid jah. Noormees oleks võinud ka rääkida sellest kuidas käiakse kaubamaja nurga peal poodi poodi sisenevaid ja väljuvaid naisi passimas. Kuidas hilisõhtusel ajal üksikuid naisi linnapeal teel kohates aeglustatakse käiku ja justkui otsitakse kontakti… Filosoofiline küsimus kas on ainest uueks armukadedusdraamaks ja stressiks? Eks kustutage kuid asjade… Loe rohkem »

qw
7 aastat tagasi

Milles asi, et ajaleht ei julge lubada pagulasteemade kommenteerimist? Kardate rahva arvamust kuulata?

qw
7 aastat tagasi

Palun, lõpetage pagulaste promomine. Keegi ei tea, millest need armid tegelikult on ja keegi ei tea, mida nad edasi teevad

Andres
7 aastat tagasi

Väike küsimus ainult…kus võetaxe raha ,selliselw pikalw matkale…
ISIS pidavat päris paljusid sponsima..
Edasi mõelge ise…kes suudab mõelda…
Tuleb päev kus MTÜ Pagulasabi koos K.Uusiga sõjakohtu alla antakse ja seina äärde pannakse…

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Selles on Foadil õigus küll, et inimesed on igal pool suuresti ühesugused. Üks Süüriast pärit naisterahvas jõudis ka Haapsallu välja, kus ta siis radiaatori külge seoti, süütevedelikuga üle valati ja peaaegu põlema olevat tahetud panna. Ainult, et oli selleks siis nii pikka reisi ette võtta vaja…. Seda enam, et väidetav pahalane olevat ka sealtkandist olnud…
Mida ma siis sellega öelda tahtsin? Ikka sedasama mis Foadki, et nende seas on kahtlematta nii häid kui halbu inimesi…