Avakülg » Majandus, Pealugu, Uudised » Hanila ärimehed ostsid oliivisalu

Hanila ärimehed ostsid oliivisalu (9)

Leiumaa oliiviõli, pelletikast ja vihmaussid (2) (1) Mardo Leiumaa

Mardo Leiumaa. Urmas Lauri foto

Hanila valla ärimehed Mardo Leiumaa, Aimar Roomets ja Ilmar Piilmann ostsid aasta tagasi Portugalis kolme peale hektari jagu maad ja väikese oliivisalu ning müüvad nüüd oma oliivipuude õli.

„Tegelikult ostsime maad, oliivipuud tulid boonusena,” ütles Leiumaa. Et oliivipuu on Portugalis püha, ei tule kõne allagi neid maha võtta ja nii otsustasidki mehed õliäri käima lükata.

Mõnikümmend pudelit oma maa pealt korjatud oliividest pressitud õli on juba laatadel maha müüdud. „Naabrid korjasid ja pressisid. Tõime õli tünnis Eestisse ja siin ise villisime pudelitesse,” ütles Leiumaa. „Ise oleme tarvitanud ja sõpradele kinkinud, natuke müünud ka. Hea õli on.”

Leiumaa ütles, et paari aasta pärast võiks ehk õli juba ka mõnes poes müügil olla.

Maatükk, mille mehed ostsid, asub Portugali keskel ja seal kasvab paarkümmend oliivipuud. Et korralik õliäri käima lükata, peaks Leiumaa sõnul olema paar-kolmsada puud. Leiumaa ütles, et tal on kavas maad juurde osta.

Ise oliivipuid istutama hakata pole mõtet, sest puu hakkab vilja kandma alles paarikümne aasta pärast. Maa on Leiumaa sõnul Portugalis odavam kui Eestis. „Ütleme nii, et ruutmeetri jagu maad maksab ühe euro,” ütles Leiumaa.

9 “Hanila ärimehed ostsid oliivisalu”

 1. Ah et oliivisalu?

 2. müüvad igal pool aga hinda ei ütle?

 3. Jõudu tegijatele!

 4. Jube lahe! Tahan ka seda õli.

 5. Unesnôiduja

  Rààgime uuesti siis kui neil tôepoolest tootmine kàima pandud, praegu mùùakse jàlle ôhku.

  • Kuule mütsivaras……kas kade meel või…

   • Unesnôiduja

    Ei mul pole sinna mùtsivaraste juurde asja. Aga las hakkavad asjaga reaalselt pihta. Kade pole ka, mul on Patagoonias juba kolm veist, varsti ostan juurde, ùks veis maksab 1 eurot. Ja siis kus alles hakkan liha mùùma. Vaat see oliivibisnes nàib samasuguse ôhuna praegu.

 6. Väga äge. Jõudu

 7. Unesnôiduja

  Korralik oliiviàri vajab mitte paarsada vaid paar tuhat puud. Ja ruutmeeter vôib ju ostes maksta 1 euro, aga sellele jàrgneb kohe igaastane maamaks. Ainuùksi see sòòb neil suure osa tegevuskasumist. Selles artiklis on muuseas vàga palju ùtlemata jàetud. Aga las teevad ja jôudu neile ja kui kôva àri on, siis ma vôtan mùtsi maha nende ees.

Kommenteeri

Viimased uudised

css.php

© 2017 Lääne Elu. All Rights Reserved.