Tõll saab Poolast nädala lõpus liikuma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uued parvlaevad (tõll) Tõll hakkab kurseerima Saaremaa liinil, Piret tuleb talle appi märtsi lõpus.

Jaanuari algusesse edasi lükkunud parvlaeva Tõll vastuvõtmine Poola Remontowa tehases saab teoks jaanuari esimesel nädalal. Laev läheb jaanuari teises pooles liinile, vahendas ERRi uudisteportaal. TS Laevade juhatuse liige Kaido Padar ütles, et kõik laevad peaksid märtsi lõpuks liinil olema.

Plaani järgi hakkab Tõll Poolast 5.-6. jaanuaril tulema. "Ta tuleb ruttu, kahe ööpäevaga tuleb ära," ütles Padar.

Plaani kohaselt läheb Tõll jaanuari teises pooles Virtsu-Kuivastu liinile. Ka teine Poola tehases valmiv parvlaev, Piret, mis Virtsu-Kuivastu liinile läheb, peaks märtsi lõpuks Eestis olema.

Teine Türgi laevatehases valmiv parvlaev – Tiiu – jõuab jaanuari esimesel nädalal veekatsetuste faasi, mis kestab kuni poolteist kuud. Kui kõik plaanikohaselt kulgeb, hakkab Tiiu veebruari keskel Eesti poole sõitma, nii et märtsi keskpaigaks on ta kohal. Tiiu hakkab sõitma Rohuküla-Heltermaa liinil.

"Plaan on, et kõik laevad on märtsi lõpuks liinil," ütles Padar.

Tõll on, nagu ka Piret, Tiiu ja Leiger 114 meetrit pikk ja mahutab 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laeval on päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale. Laeva töökiirus on 10 sõlme ja maksimaalne kiirus 15 sõlme. Laeva merekatsetused algasid 20. novembril. Parvlaeva Tõll Eestisse jõudmine on korduvalt edasi lükkunud, augusti lõpus prognoosis Kaido Padar, et laev võiks Eestisse jõuda juba oktoobri keskpaigas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuglimugli
7 aastat tagasi

No kuhu see jääb, lõpuks on ikka kohal !

Tobujuss
7 aastat tagasi

Ei usu !