Ehitusfirma omanik sai naisepeksu eest 1500 eurot trahvi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politseilogo

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas detsembri algul tehtud otsuse järgi sai ehitusfirma  omanik A. J. oma elukaaslase peksmise eest ligi 1500 eurot trahvi.

Peale selle ei tohi mees oma nüüdseks endisele elukaaslasele kahe ja poole aasta jooksul minna lähemale kui 5 meetrit. Samuti keelab kohtu poolt seatud lähenemiskeeld mehel sel ajal naisega suhtlemise mistahes viisil: telefonitsi, e-kirja või sotsiaalmeedia vahendusel.

A.J ehitusfirma käive oli 2015. aastal ligi 300 000 eurot, teda kaitses kohtus advokaat, kelle tasu maksis mees ise. Lisaks trahvile peab ta tasuma 645 eurot sunniraha.

Kohtuotsuse järgi peksis A. J. oma elukaaslast mitu korda, peale kooselu lõppu saatis aga talle SMS-e, milles lubas teda happega visata või veomasinaga otsa sõita. Kohtu otsuse järgi lõi mees oma elukaaslast oktoobris 2012 autos. Nad sõitsid oma kodu poole Herjavas, naine oli roolis, mees aga lõi teda lahtise käega nii tugevalt näkku, et naine sai põsele sinika.

Sügisel 2014 lõi A. J. elukaaslast kodus kabinetis, ta lohistas naist juustest mööda põrandat ja lõi teda rusikaga mitu korda pähe. Mullu veebruaris peksis mees naist näkku ja pähe. Löögid olid nii tugevad, et naine sai sinikaid ja turseid, huuled olid lõhki.

Mullu märtsis võttis mees kodus kabinetis taas naise ette. Ta haaras tal ühe käega kõrist ja peksis naise pead vastu kivist soemüüri kuni naine vajus põrandale. Seejärel lõi ta naist jalaga.

Mullu mais lõi A. J. oma naist kodus köögis nii tugevalt näkku, et viimane sai prillhematoomi ehk sinika mõlema silma ümber.  Mullu augustis haaras ta naisest taas köögis, hoides üht kätt ümber kõri peksis ta elukaaslase pead vastu külmikut. Mullu oktoobris algas peks taas kodus kabinetis. Mees haaras naisel kõri ümbert kinni, lõi ta pead mitu korda vastu kivist soemüüri. Kui naine põgenema sai, siis lõi teda veel jalaga vähemalt kaks korda selga.

Kohtuotsuse järgi lõppes A. J kooselu naisega mullu sügisel. Küll aga jätkus ähvardamine. Mullu novembris saatis ta naise telefonile sõnumi: „…hoia teiste asjadest eemale, sest hape pritsib ja jäävad armid….“.

Selle aasta jaanuaris ähvardas ta naisele autoga otsa sõita, saates sõnumi: „Kui veel peaksid ohtlikuid manöövreid autoga tegema siis tea, et ma ei pruugi suure autoga libedaga pidama saada….“.

A. J. sai karistada kokkuleppemenetluses, mis tähendab, et ta tunnistas end tehtus süüdi.

“Ma ei öelnud kohtusaalis kordagi, et tunnistan end süüdi,” kirjutas mees Lääne Elu toimetusele. “Olin valmis sõlmima kompromissi, sest antud lugu oli minu jaoks väga kurnav.”

A. J., kes kandis varem teist perekonnanime vahistati 2002. aastal ja mõisteti 2004. aastal süüdi, sest oli üks kaasosaline Haapsalus tegutsenud Ahto Kalda ja Andres Kure juhitud väljapressijate jõugus.

26. detsembril 2016 kell 21:35 lisatud A. J. kommentaar.