Ilmateenistus lubab jõulutormi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

26. detsembri torm Haapsalus

Riigi ilmateenistus ennustab, et jõululaupäeval võib ilm tormiseks kujuneda

Jõululaupäeval, 24. detsembril tuleb meil suure tõenäosusega rinda pista keeruliste ilmaoludega, kui Norra merelt liigub Põhja-Euroopa kohale väga aktiivne madalrõhkkond. Pöörisega seotud lohk kannab päevasel ajal tihedad vihma- ja lörtsipilved saartelt mandrile, ida pool tuleb ka jõululund.

Edela- ja lõunatuul tugevneb sisemaal iiliti 12-16, rannikul 20-25 m/s. Öine õhutemperatuur on -2ºC-st Ida-Eestis +4ºC-ni saartel. Päeval on sooja 1 kuni 5ºC.

Pühapäeva, 25. detsembri öösel eemaldub sajune madalrõhulohk kirdesse ja tuul annab järele. Pärastlõunal saabub merelt uus sadu vihma- ja lörtsina. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 ja +4ºC vahel.

Esmaspäeval, 26. detsembril võib Norra merelt jõuda Põhja-Euroopasse uus äge madalrõhkkond, mis meile uue saju ja tormituule toob. Öösel on valdavad miinuskraadid, päeval soojeneb õhk kiiresti plusspoolele.

Igal juhul on jõulurahu parem nautida tubastes tingimustes!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments