Homme keskpäeval allkirjastatakse Lääne-Nigula valla ühinemisleping

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vald

Homme keskpäeval allkirjastatakse Kullamaa kultuurimajas pidulikult viie valla ühinemisleping. Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva vald ühinevad Lääne-Nigula vallaks

Uue omavalitsusüksuse pindala on 1425 ruutkilomeetrit ja selles elab 7332 elanikku. Lisaks Läänemaale hakkab valla koosseisu kuuluma Harjumaa Nissi valla Rehemäe küla. Valla keskus asub Taebla alevikus ja jätkatakse senise Lääne-Nigula valla sümboolika kasutamist.

Ühinenud omavalitsuses moodustatakse kaks osavalda – Kullamaa ja Noarootsi.

Volikogude poolt vastu võetud otsused edastatakse Lääne maavanemale ning lõplikult peab ühinemise heaks kiitma vabariigi valitsus. Ühinemisleping avalikustatakse Riigi Teatajas ning omavalitsuste veebilehtedel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
veendunud
7 aastat tagasi

Kullamaalased vajavad paigalseisu lõppemist. Uues omavalitsuses tahaksime olla võrdsed teiste piirkondadega ja mitte kaotada enam aega…..