Fotogalerii: Evelin Ilves esitles Haapsalus oma lasteraamatut

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

„Linnu ei ole päris Kadri Keiu, kuigi kõik selle raamatu lood on päris elust ja kõigil tegelastel on oma prototüüp,” ütles Evelin Ilves oma esimese lasteraamatu „Linnu lood” tutvustuseks. 

Evelin Ilves jõudis Haapsalu Apollo raamatupoodi neljapäeva õhtul mõningase hilinemisega. Ühe käe otsas koer ja teises kaenlas suur kaltsunukk. Selgus, et kaltsunukk ongi Linnu ja kuna see lastele meeldib, hakatakse seda tõenäoliselt varsti tootma. Koera kohta arvasid Evelin Ilvest oodanud inimesed, et too on suurem kui meedia vahendusel tundub. Koer sättis ennast rahulikult lamama ja Evelin Ilves asus oma lasteraamatut tutvustama.

Raamatu „Linnu lood” peategelase prototüüp on Evelin ja Toomas Hendrik Ilvese tütar Kadri Keiu. „Esimene inspiratsioon oli Aino Perviku „Presidendilood”. See on väga tore raamat ja mul tekkis tahtmine sellele järg kirjutada,” rääkis ta.

Evelin Ilves kirjutas mitu aastat oma tütrega juhtunud lugusid märkmikku üles, aga nendest raamatut hakkas kirjutama alles sel aastal. Kõige keerulisem oli oma pikki ja keerulisi lauseid lasteraamatu jaoks sobivaks väänata, ütles ta. 

Ta tunnistas, et loeb "Linnu lugusid" isegi. "Tütar naeris, et ma ei ole normaalne, kuna loen enda raamatuid üle. Aga kokaraamatust on mul vaja retsepte üle vaadata ja "Linnu lugudel" on niivõrd head Catherine Zaripi pildid," rääkis ta.

evelin_ilves0101 evelin_ilves0102 evelin_ilves0103 evelin_ilves0104 evelin_ilves0105 evelin_ilves0106 evelin_ilves0107 evelin_ilves0108 evelin_ilves0109 evelin_ilves0110 evelin_ilves0111 evelin_ilves0112 evelin_ilves0113 evelin_ilves0114 evelin_ilves0115 evelin_ilves0116 evelin_ilves0117 evelin_ilves0118

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanamees
7 aastat tagasi

Evelin on ikka vapper naine. Jääda inetusti kõigest talle ettenähtust ilma , aga ei langenudki masendusse vaid leidis oma niši.

läänlane
7 aastat tagasi

See proua on oma “tegususega” naljanumbriks muutunud. Vägisi ennast rahvale armsaks ei tee.

irwq
7 aastat tagasi

Paistab et “supperüllitis” ei müü kohe mitte – ka kaasaplaksutajaid oli hõredavõitu . See mutt võiks tööle ükskord minna , mitte pidevalt klouni mängida ( ega varsti polegi enam muuga välja tulla kui riided seljast visata ja mõne ajakirja kaanele üritada pääseda )

ikka väga madal inimene oled
7 aastat tagasi
Reply to  irwq

sina vöid olla mutt aga Evelin on kena ja tegus inimene.

kodanik
7 aastat tagasi

Kurb vaadata, kuidas mahajäetud naine tõmbleb! Lausa nõmenaljakas kohati!

pootsman
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

eks tasakaalu saavutamisele eelnebki sageli äärmuslike kogemuste periood-tõmblemine siia-sinna. Ja teiste jaoks halenaljakas vaatepilt nagu purjus pootsman laevatekil, kes otsib tuge. Mina muidugi seda temas ei näe, aga ega see tähenda, et sinu arvamus vale on. Inimene näeb ja otsib ikka seda, mida ta tahab näha.

tömbleb???
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

vot sind on kurb vaadata,mitte midagi tegev mötetu inimene

tore
7 aastat tagasi

kohtumine oli, laheda ja südamliku olekuga proua on Evelin Ilves.