Jahimehed kuulutavad Haapsalus välja jahirahu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

jahimees-jaht-mets-naisjahimees-poder-puss-70020383

Jõulu ajal annavad jahimehed ja -naised loomadel kolm rahupäeva, mil püssiga metsa ei minda. Foto arhiiv

Reedel kogunevad Haapsallu jahimehed üle Eesti, et Haapsalu toomkirikus kuulutada välja tänavune jahirahu.

Läänemaa jahindusklubi eestvedaja Aarne Taali sõnul kuulutab Eesti jahimeeste selts jahirahu igal aastal välja eri paigas. Läänemaal tehti seda viimati 17 aastat tagasi.

Jahimehed hakkavad Haapsallu kogunema 16. detsembri pärastlõunal, jahirahu ise kuulutatakse välja kl 18 Haapsalu toomkirikus. „Algab ja lõppeb see jahipasuna signaaliga,” selgitas Taal. 

Kuigi jahirahu kuulutatakse välja juba 16. detsembril, kehtib see siiski jõulupühade ajal 24.-26. detsembrini. „Kallil jõuluajal pole aega kokku saada, siis on muud kohustused – lapsed ja lapselapsed,” nimetas Taal põhjuse, miks jahimehed jahirahu kuulutamiseks juba nädalapäevad varem kokku tulevad.   

Jahirahu väljakuulutamine Haapsalus haakub hästi läinud reedel Haapsalu raekojas avatud jahirelvade näitusega.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

et siis peab välja kuulutama ja ikka kirikus kohe, et jahimees nii tohm, ei saa muidu aru, et jõuluajal ei tapeta?

To Ohoo
7 aastat tagasi

Jahimehed ei saa samas jälle metssigadest jagu, kõik kohad metsas ülestuhnitud, kartulipõldudest rääkimata ja järg juba suusaradade käes. Viimaste aastatega on sooja talve tõttu olukord loodiuses lausa katastroofiline. Loodus hakkas ise metssigade arvukust vähendama sigade Aafrika katku näol ja põhjustanud suurt majanduslikku kahju seakasvatajatele. Igatsugu piirangute tõttu (maaomandi, looduskaitselised) pole jahimehed suutelised metssigade arvu looduses kontrolliall hoida.

naera või lõhki
7 aastat tagasi
Reply to  To Ohoo

loodus peab ise ennast reguleerima , mitte kellegi poolt väljamõeldud plaanimajandus, ja teadmiseks, et mets ongi sea kodu ja las teeb seal mida tahab, jama tuleb kui nad tulevad sinu koju käsulaudu seadma

Ohoo
7 aastat tagasi

Kuulutage kevadeni, mets nii ära rüüstatud, et ühtegi põtra enam ei näe. Liiga palju tapetakse ja siis virisetakse, et tasakaal paigast, hunt kipub lambakarja jne. Absoluutselt ei mõelda, mis on sellise arutu tapmise pikaajaline tagajärg.

oh õudust
7 aastat tagasi

kes siis linnas nüüd rahulikult magada saavad, linnaviletsus või linnarahvas