Maksuametis saab kontrollida vastavust madalapalgalise maksutagastuse tingimustele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

madalapalgalised-tingimused_on_taidetud

Maksu- ja tolliameti e-keskkonnas saab kontrollida, kas tingimused madalapalgaliste maksutoetuse saamiseks on täidetud. Foto MTA koduleht

Maksu- ja tolliameti e-keskkonnas saab igaüks kontrollida, kas tal on tuleval aastal õigus saada madalapalgalistele mõeldud maksutagastust.

Maksu- ja tolliameti (MTA) Haapsalu teenindusbüroo juhi Kristiina Ase sõnul on praegu avatud võimalus teha päring ja teada saada, kas tagasimakse tingimused on täidetud. Tagastava summa kohta saab infot veebruaris-märtsis pärast tuludeklaratsiooni esitamist.

Tinfimustele vastavust saab kontrollida, logides sisse e-maksuametisse ja valides ülalt menüüst „Töötamine ja väljamaksed“ ja seejärel vasakult menüüst „Madalapalgaliste toetus“.

Tagasimakse taotlemiseks peab olema vähemalt 18aastane Eesti resident, kes on 2016. aastal töötanud täistööajaga vähemalt kuuel kalendrikuul. Täistööaeg võib kokku tulla ka siis kui inimesel on mitu osalise tööajaga töökohta.

Tagasimakset saab taotleda, kui inimese 2016. aasta kogutulu jääb alla 7817 euro. Aastase kogutuluna arvestatakse lisaks töötasule ka näiteks pension, ettevõtlustulu, dividend, maksustatav toetus, stipendium, preemia vms.

Tagasimakse suurus sõltub füüsilise isiku kogutulust ja tulumaksukohustusest, mida lähemal on aasta kogutulu 7817 eurole, seda väiksem on saadav rahaline toetus.

Samuti mõjutab tagasimakse suurust, kas inimene kasutab tulude deklareerimisel lubatud mahaarvamisi ja soodustusi (näiteks eluasemelaenu intressid, koolituskulud, täiendav maksuvaba tulu lapse ülalpidamisest või pensioni korral).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
7 aastat tagasi

Vaatasin ja ei saanud selt muud teada kui ikka pead tegema tuludeklaratsiooni.
Pole ühti nii nagu algul öeldi, et ise selleks midagi täitma ei pea.