Kalevi pataljoni nooremallohvitserid rändavad mööda Läänemaad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseväe õppus Piirsalus. Vastaseid mängivad NAKi mehed lahingust naasmas

Kaitseväelased Piirsalus õppusel. Foto arhiiv

Täna ja homme võib Põhja-Läänemaal kohata mööda maastikku liikuvaid ajateenijaid, sest käimas on Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseri kursuse lõpurännak. Rännak päädib kolmapäeval vande andmisega Haapsalu piiskopilinnuses.

„Nooremallohvitseri kursuse lõpurännak on kursuse viimane katsumus,” ütles Kalevi jalaväepataljoni teabeohvitser Sander Mändoja. 

Paldiskis paikneva Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride kursuse lõpurännak algas eile Pakri poolsaarel, kus juulis teenistust alustanud noormeestel tuli täita esimesed ülesanded. Seejärel suundusid sadakond ajateenijat üksuste kaupa nii jalgsi kui ka motoriseeritult rännakule Haapsalu suunas.

Mändoja sõnul tuleb kursuslastel jalgsi läbida umbes 75 kilomeetrit. Liigutakse Põhja-Läänemaal, läbi Padise, Nõva ja Noarootsi valla ning rannikut pidi Haapsallu. Rännaku ajal tuleb ajateenijatel läbida kontrollpunkte, kus neid ootavad mitmesugused ülesanded.

Eeldatavasti hakkavad kursuslased Haapsallu jõudma kolmapäeva õhtupoolikul ja kl 20 paiku annavad nad Haapsalu piiskopilinnuses vande. Mändoja sõnul püütakse sellised tseremooniad läbi viia põnevates kohatdes nagu linnused vms. Mändoja lisas, et nooremallohvitseride kursuse vande andmine üksuse sisemine tseremoonia, kuid kui keegi sel ajal linnusesse satub, siis ära teda ei aeta.

   

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments