Parvlaev Leiger jõuab homme ennelõunal Virtsu sadamasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leiger 2016-12-09

Parvlaev Leiger jõuab täna hilisõhtul Väinamerele. Kaart: marinetraffic.com

TS Laevad uus parvlaev Leiger on praegu Läänemerel Gotlandi saare lähistel, homme varahommikul peaks Hiiumaa liinil kurseerima hakkav laev silduma Kuivastu sadamas.

Laeva Eestisse saabumisel tuleb esmalt läbi viia tolliprotseduurid ning ühtlasi kontrollitakse suursaarte ja mandri sadamate rampide sobivust laevaga.

Laeva esimene sihtkoht Eestis on Kuivastu sadam, kus homme hommikul teostatakse tolliprotseduurid ja proovitakse rampi. Ennelõunal teeb Leiger vahepeatuse Virtsu sadamas. Heltermaale rampi proovima jõuab Hiiumaa liinile mõeldud parvlaev pärastlõunal ning Rohukülla jõuab Leiger homme kella poole nelja paiku pärastlõunal.

Laupäeva õhtul suundub laev Tallinnasse. Tallinnas paigaldatakse laevale erinevaid seadmeid (köök, kauplus, wifi jms), täiendatakse infograafikat, toimuvad õppused ning läbitakse Veeteedeameti ja teiste ametkondade kontrollid.

Laev ristitakse 19. detsembril Tallinna Vanasadamas.

Rohuküla – Heltermaa liinile asub laev eeldatavasti vahetult enne jõule. TS Laevade juht Kaido Padar pakkus täna homnmikul Vikerraadios välja, et selleks võiks olla 22. detsember.

Leiger alustas koduteed Türgist Sefine laevatehasest 5. novembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments