Tänavune pressisõber on Turk ja -vaenlane Ilves

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Toomas Hendrik Ilves 2007-08-08 Ilves ja Tüür Kassaris

Tänavuseks pressivaenlaseks nimetati eelmine riigipea Toomas Hendrik Ilves. Foto: arhiiv

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) nimetas tänavuseks pressisõbraks advokaadi Karmen Turki ja pressivaenlaseks eelmise riigipea Toomas Hendrik Ilvese.

Pressisõbra ja -vaenlase valisid EALL-i liikmeslehtede peatoimetajad ja väljaandjad aastakoosolekul. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

EALL valis Ilvese pressivaenlaseks teistkordselt, eelmine kord pälvis ta selle 2010. aastal.

Pressisõpra ja -vaenlast valiti tänavu 23. korda.

Mullu nimetas EALL pressisõbraks politsei- ja piirivalveameti juhi Elmar Vaheri ja pressivaenlaseks ettevõtja Rein Kilgi ning tunamullu Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi ja pressivaenlaseks Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seli.

Aastal 2013 valis EALL aasta pressisõbraks arvamusfestivali korraldaja Kristi Liiva ning pressivaenlaseks endise kultuuriministri Rein Langi ning aastal 2012 sai pressisõbraks riigiprokurör Heili Sepa ja pressivaenlaseks Reformierakonda kuuluva justiitsminister Kristen Michali.

2011. aastal valis EALL pressisõbraks kohtunik Helve Särgava ning pressivaenlaseks suusaliidu, 2010. aastal sai pressisõbraks endine õiguskantsler Allar Jõks ning -vaenlaseks president Toomas Hendrik Ilves.

2009. aastal valis EALL pressisõbraks majandusteadlase Andres Arraku ja pressivaenlaseks reformierakondlasest justiitsminister Rein Langi. 2008. aastal valis EALL pressisõbraks sotsiaaldemokraadist tollase rahandusministri Ivari Padari ning pressivaenlaseks andmekaitse inspektsiooni endise peadirektori Urmas Kuke. 2007. aastal sai pressisõbra tiitli sotsioloog Juhan Kivirähk ja -vaenlase oma Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip.

2006. aastal oli pressisõber postuumselt Aadu Luukas ja -vaenlane Enn Pant, 2005. aastal vastavalt Tõnis Lepp ja Andres Lipstok, 2004. aastal Marko Pomerants ja Rein Lang, 2003. aastal Mati Alaver ja Peeter Tali, 2002. aastal Allar Jõks ja Heiki Kranich, aastal 2001 Ingrid Rüütel ja Mart Laar ning aastal 2000 Ivar Tallo ja Toivo Jürgenson.

1999. aastal sai pressisõbra tiitli Jüri Mõis ja -vaenlase oma Lennart Meri, 1998. aastal vastavalt Lennart Meri ja Olari Taal, 1997. aastal Paul Varul ja Robert Lepikson, 1996. aastal Tunne Kelam ja Tiit Made, 1995. aastal Siim Kallas ja Edgar Savisaar ning 1994. aastal Mart Laar ja Lennart Meri.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Eesti press vôib endale vee peale tômmata. Seda lihtsalt ei ole. On mingi kollane rosolje. Ja loomulikult on isikud, kes julgevad pressi vastu sôna vôtta, kohe nende vaenlased.