Kutsehariduskeskus restaureeris Kuressaare õigeusukiriku toolid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

2. detsembril andis Haapsalu Kutsehariduskeskus Kuressaare Püha Nikolai õigeusu kirikule üle 43 renoveeritud tooli ja 8 kirikupinki. Pingid ja toolid taastasid mööblirestaureerimise (MR15) ja tisleri (T15) eriala II kursuse õpilased õppetöö käigus pooleteise kuuga.

Toolid ja pingid vajasid lisaks viimistlusele ka puiduparandusi ning osadel toolidel tuli välja vahetada jalad. Värvimisel olid omad nõuded – toolid pidid olema värvitud käsitsi, õige värvitooniga ning värvimisel pidi kasutama naturaalset linaõli baasil värvi. Toolide seas olid ka mõned Lutheri vabriku toolid, millel vahetati toolipõhjad ning kanti peale šellak-lakk.

Puiduosakonna juhataja Margus Kripsi sõnul oli säärane tellimus puidutöö õppijatele väga õpetlik ja arendav. Töö käigus läbiti kogu protsess algusest lõpuni alates töö vastuvõtmisest, vigade hindamisest, parandustöödest ja värvimisest kuni valmistoodete pakendamise ja tellijale üleandmiseni.

Fotod: HKHK

kirikutoolid2
Toolid restaureerinud mööblirestaureerijate õpperühm.

Restaureeritud Kuressaare õigeusukiriku toolid (hkhk)  (1)

Restaureeritud Kuressaare õigeusukiriku toolid (hkhk)  (2)

Restaureeritud Kuressaare õigeusukiriku toolid (hkhk)  (3)

Restaureeritud Kuressaare õigeusukiriku toolid (hkhk)  (4)

Restaureeritud Kuressaare õigeusukiriku toolid (hkhk)  (5)
Haapsalu Kutsehariduskeskus andis Kuressaare Püha Nikolai õigeusu kirikule üle 43 renoveeritud tooli ja 8 kirikupinki. Pingid ja toolid taastasid mööblirestaureerimise (MR15) ja tisleri (T15) eriala II kursuse õpilased õppetöö käigus pooleteise kuuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments