Kübarsepp: Karilaid kasutab Riigikogu õiguskomisjoni Savisaare kohtuasjasse sekkumiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Külliki Kübarsepp
Külliki Kübarsepp. Foto: riigikogu istungi teleülekande ekraanitõmmis

Vabaerakonna saadiku ja õiguskomisjoni liikme Külliki Kübarsepa sõnul tahab värske Riigikogu õiguskomisjoni esimees keskerakondlane Jaanus Karilaid kasutada õiguskomisjoni Savisaare kohtumenetlusse sekkumiseks.

Kübarsepa sõnul on see lubamatu tegevus, see ei saa ega tohi olla parlamendi töö. „Demokraatlikus õigusriigi ei sekku seadusandja käimasolevasse kohtumenetlusse ega tohi survestada selle osapooli. See on lausa lubamatu.“

„Kui Keskerakonnal või mõnel teisel fraktsioonil on küsimusi Savisaare süüdistuse ja tema materjalide lekke osas, siis on neil võimalus peaprokuröriga eraldi kohtuda. Karilaid viitab nagu õiguskomisjon oleks teisipäevasel koosolekul otsustanud üksmeelselt Perling Savisaare kaasuse osas välja kutsuda. Tegemist on olukorra moonutamisega. Sellist otsust kirjeldatud viisil vastu ei võetud,“ nentis Kübarsepp.

Teisipäeval kuulutati välja 15 minutiline õiguskomisjoni istungi vaheaeg, mil oodati järgmise päevakorrapunkti juurde ministrit. Laua mitmes otsas tekkisid erinevad arutelud, mida ei saanud kuidagi pidada ühiseks aruteluks ega liiatigi otsuste langetamiseks.

Karilaiu tõlgendus komisjoni otsusest on täiesti meelevaldne. Kübarsepa sõnul on põhimõtteliselt väär Riigikogu üht või teist komisjoni rakendada erakonnapoliitilise vankri ette või tegelema ühe poliitiku juhtumiga. Kübarsepa meelest tuleb komisjoni esimehel endalt küsida, kas ta on sattunud enda jaoks õigesse kohta ning kas ta saab aru, mida tähendab Riigikogu komisjoni juhtimine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Koma+2+2
7 aastat tagasi

Sama jama iga poliitiku protsessi puhul. Huvitav, et seekord ei lekitatud Ekspressi, vaid eelistati Postimeest. Sama ajakirjanik kirjutas ka enne presidendivalimisi kummalise loo Marina Kaljuranna väidetavast raudristiga isast. Huvitavad mustrid igatahes.

küsimus
7 aastat tagasi

pole ninasarvikus, vaid õigusriigis ja beria moodi tegutsemine ei tohi tulle kõne allagi

Kübarseppadele
7 aastat tagasi

Anti täna rahva poolt hinnang – konkurentsitult ebapopulaarsem. Ei liha ega kala.
Nüüdseks siis ka prokuratuuris levivat “korruptsiooni” toetav. Ootame, millega Ammas välja työn.

to Kübars...
7 aastat tagasi

Kraadi ennast ja hakka kiiresti tablette võtma, kuni pole hilja….

irwq
7 aastat tagasi

Loomulikult – keskriminaalerakonna aukoodeks kohustab !