Karilaid: Keskerakond ei hakka Kallot umbusaldama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmulai

Jaanus Karilaid (arvo tarmula) (12)

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu sõnul ei ühine erakonna Tallinna volikogu fraktsioon korruptsioonisüüdistuse saanud volikogu esimehe Kalev Kallo umbusaldamisega, vaid kui Kallo end süüdi tunneb, siis ta lahkub ise.

„Sel teemal on viimasel ajal palju räägitud ja räägitakse veel ning kui asi on tõsine, siis teeb Kallo ise mingeid valikuid,” vastas Karilaid neljapäeval BNS-i küsimusele, kas Keskerakonna fraktsioon võib kasvõi osaliselt ühineda opositsiooni kavandatava umbusaldusavaldusega.

Karilaid toonitas, et partei annab enne seisukoha kujundamist Kallole võimaluse asjadest rääkida. „See võimalus tekib. Varem või hiljem võtab juhatus selle teemaks,” sõnas ta. „Tavaliselt erakond oma inimesi ei umbusalda, kokkuleppele saadakse teisiti. Kui inimene on süüst prii, siis ta jätkab, kui ei, siis tavaliselt inimesed taanduvad ise. Aga seda peab Kallo ise ütlema.”

Prokuratuur esitas novembri lõpus Keskerakonna endisele esimehele Edgar Savisaarele, teistele ametnikele ning mitmetele ärimeestele korruptsioonisüüdistuse ja selle kriminaalasja raames sai süüdistuse ka Kalev Kallo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
7 aastat tagasi

Süütuse presumptsioon on kirjas põhiseaduses ja see on üle korratud ka kriminaalmenetluse seadustikus. Miks Kallo puhul peaks toimima teistpidi? Nõustun Jaanus Karilaiuga, et kui Kallo tunneb ennast süüdi,siis ta taganeb ise. Süüdimõistva kohtuotsusega on asjad veelgi selgemad. Hetkel ei näe mingit põhjust,miks keskerakond peaks oma inimesi umbusaldama. Loomulik,et opositsioon seda teeb, sest selline on juba kord poliitika.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

mingi ullike oled? enne tõuseb päike solgiämbrist, kui sulid ennast süüdi tunnevad.

karla
7 aastat tagasi

mis tast ikka umbusaldada, tänapäeval saab vanglast ka tööd teha

kesik
7 aastat tagasi

KE peab riigikogus kiiresti järjekordse vangerduse tegema, kui jällegi ei taha naerualuseks saada. Kiiresti tuleks Karilaid õiguskomisjoni esimehe kohalt maha võtta ja panna ta siis maaelu komisjoni esimeheks, seal ei saa ta nii palju vett sogada. Riigikogu on Karilaiule kõrgem kool, milles arenemiseks aga temasugusel arenguks eeldused puuduvad.

No
7 aastat tagasi
Reply to  kesik

ahsoo ja kuhu sina arenenud oled?

to no
7 aastat tagasi
Reply to  No

Võtan reaalselt ja ei püüa hüpata kõrgemale kui tiivad kannavad…

No
7 aastat tagasi
Reply to  to no

sinusuguse areng piirdub siis kommentaariumis kirumisega? Normaalne areng.

to no
7 aastat tagasi
Reply to  No

Miks pean ma sinusugusele aru andma? Karilaid peaks olema Riigikogus rahva esindaja ja ma andsin oma hääle talle lähtudes tema valimiseelsetest sõnadest. Mees ei saanud Riigikokku. Siis, kui Kollo aga loobus sellest kohast Savisaare tahtel, kes ilmselt hindas üle Karilaiu võimekust, saigi Karilaid sooja koha Toompeale. Järgnevalt aga pööras Karilaid esiteks Savisaarele selja. Kamelonina tahab ta midagi heastada, olen aga kindel, et selle heastamise tahte pöörab ta selgelt Ratase õõnestamisele. Osav nips ja jälgige mängu – pole kaugel aeg, et kaardid on teistpidi Karilaiu käes ning seepärast ma seda venda enam ei usu.

tomm
7 aastat tagasi

KE siseelu toimib nagu vabariigi alguses, kus lubati maa endistest kommunistidest puhtaks rookida, aga tegelikkuses ei juhtunud midagi. Ratas paistab siiski väiksem demagoog kui Karilaid.

sari
7 aastat tagasi

Sajand kulub enne, kui see erakond end puhtaks saab.

irwq
7 aastat tagasi

Keskkriminaalerakond ! – sellega on kõik öeldud

!
7 aastat tagasi

Ei ole vaja kahelda,KE on aumehelikud mehed,mitte nagu üks,
kes lasi end välja hääletada,saamata aru,et oli saamatu oma postil.

Meie+mees
7 aastat tagasi

M.O.T.T. ja definitsioon on demagoog

...
7 aastat tagasi

…kui ta ennast süüdi tunnistab, siis ta lahkub… Ja sellist juttu räägib Riigikogu õiguskomisjoni esimees J.Karilaid.