Savisaar otsis veel 2014. aastal Keskerakonnale Venemaalt raha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmula

Edgar Savisaar. ARVO TARMULA

Keskerakonna endine liider Edgar Savisaar otsis veel 2014. aastal võimalusi, kuidas kaasata Venemaa võimupartei raha oma erakonna kampaaniasse, kirjutab kolmapäevane Postimees.

Postimees avaldab jälitusandmetel põhineva kirjelduse, kuidas Savisaar ja Kallo kohtusid 2014. aasta 30. novembril Tallinnas Poska majas ettevõtja Stanislav Alteri ja Eesti vene parteide aktivist Viktor Tarassoviga, kel varasem julgeolekujõududes töötamise taust eelmise riigikorra ajast.

Meeste jututeema oli Keskerakonna kehv rahaseis enne 2011. aasta valimisi, kuna seadused keelavad pankadel erakondadele raha laenata. Kohtumisel viitab Alter võimalusele tuua Keskerakonnale raha Venemaalt. Alter annab kohtumisel teada, et kohtub peagi Vladimir Putini partei Ühtse Venemaa pealaekuriga.

Seepeale pakub Savisaar välja plaani, et Ühtse Venemaa raha peaks liigutatama mõne Eesti ettevõtte või eraisiku kaudu ning selle saab Keskerakonnaga seotud MTÜ.

Savisaar sattus esimest korda süüdistuste alla Venemaalt raha küsimises 2010. aasta lõpus. Kapo pidas tegevust julgeolekuriskiks ning kahtlustas teda mõjuvõimuga kauplemises.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heinz
5 aastat tagasi

Tere õhtust kõigile ja kõigile, et ma olen ärimees ja ma pakun inimestele laene, kes vajavad laenu ja suudavad laenu tagasi maksta tähtaja jooksul, mis on sõlmitud igaüks, kes minuga ühendust võtab. 5000 € kuni 6 000 000 € iga isikliku taotluse korral ja ka ettevõtete jaoks. Võta minuga ühendust minu e-posti aadressiga ja saatke mulle oma aadress, et saaksin teie sõnumile vastata: ( hafenheinz8@gmail.com ) WhatsApp: +33756880734

Heinz
5 aastat tagasi

Tere daamid ja härrad!
Olen ärimees, kes pakub kiiret laenu vajavatele inimestele raha laene. See pakkumine on mõeldud Šveitsi elanikele ja suurtele ettevõtetele. Kodumaal 5 000 kuni 6 000 000 eurot kõigi taotluste puhul 3% -ga huvidest. Eraettevõtteid, äriettevõtteid ja muid, võtke mind oma e-posti aadressiga ühendust ja teil on oma murede lahendus. ( hafenheinz8@gmail.com ) WhatsApp: +33756880734

Heinz
5 aastat tagasi

Tere, kõik, et ma olen naine, kes pakub rahalisi laene kiireloomuliste vajadustega inimestele ja ühiskonnale, kes vajavad rahastamist. Võta minuga ühendust kogu laenutaotluse eest 5000 € -lt 6 000 000 € -ni. Lisateabe saamiseks võtke mind minu e-posti aadressiga: ( hafenheinz8@gmail.com ) WhatsApp: +33756880734

Heinz
5 aastat tagasi

Raha laenu pakkumine alates 5000 € kuni 6 000 000 € kõigile inimestele, kes vajavad ja saavad tagasi maksta. ( hafenheinz8@gmail.com ) WhatsApp: +33756880734

Heinz
5 aastat tagasi

Kõigile inimestele, kes vajavad raha laenu, pakun teile oma projekti realiseerimiseks 5000 € kuni 6 000 000 €. ( hafenheinz8@gmail.com ) WhatsApp: +33756880734

Populaarne Probleem
7 aastat tagasi

Igor Gräzin
Eile kell 14:08 ·
Prof Kergandberg on kriminaalprotsessi vallas Eestis isik nr 1. Nr kahte-kolme-nelja ei ole ja siis tuleb kohe nr.5. Riigiastuse suhtes kehtib süüdioleku presumptsioon ja kahtlused on järgmised: (a) prokuratuuril oli võimalus lekitada; (b) prokuratuur teeb seda sageli (selles asjas 2 korda, maadevahetuses rohkemgi); (c) prokuratuuril oli huvi seda teha – süüdistus ei jookse kokku, vaja on avaliku arvamuse kallutamist (teadaolevalt juba neljas katse) (d) lisafaktor – madal uurimisvõimekus, mis muud varianti ei jäta. Oleme ristteel – kas õigusriik ja kohtupidamine või Lynch’i kohus, ehk lintshimine. Astume viimase suunas, aga veel pole hilja.

uskmatu+toomas
7 aastat tagasi

Haige aju sünnitis !

naine
7 aastat tagasi

ok,las need süüdistused tulevad välja Normaalses riigis peakski kõik ebaseaduslik olema karistatud.Aga kas me ei peaks uurima ka reformierakonna hämaraid tehinguid ? Kui juba,siis juba.Või on meil riigis nii,et kõik on võrdsed ja teised natuke võrdsemad.

naisele
7 aastat tagasi

vastuseks niipalju, et mingit refi kättemaksu siin pole. Jälgi poliitikat pidevalt ja mitmest kanalist saad aru ,et kogu see Savika häältekoor on Lasnamäe ja muidugi Narva , kust keski hääled suuresti tulevad , Suurem osa neist häältest ei tea Eesti ja eestikeelsetest meediakäsitlustest poliitika osas tuhkagi ja nende rõõm on Lasnamäele vene rahade eest ehitatud kirik ja pensionäride sünnipäevaraha, mida nadarvavad NAS EDGAR neile annab. Lahtiste uste kampaania Hundisilmal andis selge pildi , kes bussitäite viisi kohale veeresid. Ammugi ei olnud refil ükskõik, kust keski rahad tulid ja välistasid koos valitsuse. Ei lähe kaua kui tuleb veel üks pööre valitsuses,… Loe rohkem »

naine
7 aastat tagasi

Olgem ausad,see keskerakonnavastane süüdistuste otsimine on ju reformierakonna kättemaks.Oleks nad suutnud võimule jääda,siis oleks neil täitsa ükskõik,palju see Savisaar raha kantinud on.