Peaminister esitab maaeluministri kandidaadiks Tarmo Tamme

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

tamm_tarmoPeaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas teeb Keskerakonna juhatusele ettepaneku kinnitada maaeluministri kandidaadiks riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Tarmo Tamme (pildil).

"Tarmo Tamm on ennast tõestanud mitmel rindel. Ta on pikalt töötanud põllumajanduse valdkonnas, juhtinud kuus aastat Põlva valda ning kaksteist aastat Põlva linna. Samuti on tal kogemust kahes riigikogu koosseisus," ütles Ratas Keskerakonna pressiesindaja vahendusel. "Olen konsulteerinud paljude erakonnakaaslaste ja maaelu valdkonna inimestega, kes on avaldanud toetust Tarmo Tamme esitamiseks ministri ametikohale."

Tamm sõnas, et Eesti maaelu on tema jaoks väga südamelähedane valdkond. "Olen oma teadlikust elust üle poole maal elanud ja põllumajanduse valdkonnas töötanud. Eesti maaelu vajab tõsist tööd ja panustamist ning olen valmis sellele täielikult pühenduma. Mul on väga hea meel, et Keskerakonna juhitav koalitsioon on juba astunud esimesed sammud ning eraldab vajalikku lisaraha üleminekutoetuste ja kriisiabi täies mahus välja maksmiseks,“ lausus Tamm.

Tamm on lõpetanud Tihemetsa sovhoostehnikumi mehhaniseerimise erialal ning Eesti Maaülikooli agraarökonomisti erialal. Tamm töötas 1976-1993 Põlva Agro töökoja juhatajana, 1993-1999 Põlva vallavanemana, 1999-2011 Põlva linnapeana ning kuulub alates 2011. aastast riigikogusse.

Maaeluminister Martin Repinski esitas teisipäeval peaminister Jüri Ratasele avalduse ametist tagasi astumiseks.

Tarmo Tamm

  • Tarmo Tamm (sündinud 3. detsembril 1953 Kiumas) on Eesti poliitik.
  • Ta lõpetas aastal 1974 Tihemetsa sovhoostehnikumi ja aastal 2007 Eesti Maaülikooli. Ta on sotsiaalteaduse bakalaureus.
  • Tarmo Tamm kuulub Eesti Keskerakonda alates 15. oktoobrist 2002. On Keskerakonna volikogu aseesimees.
  • Ta on olnud Põlva vallavanem ja oli enne Riigikogu liikmeks saamist 11,5 aastat Põlva linnapea.
  • Sai XII Riigikogu liikmeks Mihhail Kõlvarti asendusliikmena Riigikogu juhatuse otsusega 7. aprillil 2011. Ta andis Riigikogu ees ametivande 11. aprillil.
  • Ta on XIII Riigikogu liige. 22. novembril 2016 valiti ta fraktsiooni esimeheks.

Allikas: Vikipeedia

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments